WIM VANDEKEYBUS & ULTIMA VEZ

TRAPTOWN

TRAPTOWN neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van tijd en ruimte. Conflicten van weleer laaien op en onverklaarbare natuurrampen domineren de verstand- houdingen tussen de volkeren. De noodzaak en de schijnbare mogelijkheid van emancipatie, rijzen naar het oppervlak.

Wim Vandekeybus’ fascinatie door de universele natuur van eeuwenoude mythes manifesteerde zich al in BLUSH (2002) en OEDIPUS/BÊT NOIR (2011). Voor TRAPTOWN keert hij terug naar de eindeloze en obscure kosmos van de antieke zielen en gebruikt hij dans, film, tekst en muziek om een nieuwe mythologie te scheppen. Dans- en filmsequensen creëren een naadloze live ervaring. Pieter De Buysser schrijft de tekst. De soundtrack wordt gecomponeerd door Trixie Whitley en Phoenician Drive en openbaart een lawine aan beelden. Voor het ontwerp van de scenografie werkt Vandekeybus samen met het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Samen vervoeren zij het publiek langsheen orakels, catharsis en euforie.

TRAPTOWN is een belangrijk ankerpunt door zijn interactie met de verschillende media. Dit is niet zomaar een eenvoudige dansshow, maar een majestueus multimediaal kunstwerk, dat daarbovenop het publiek inspireert om de wereld vanuit verschillende perspectieven te benaderen.” (Tanz am Rein)

TrapTown - trailer

TrapTown - trailer

Clip of the TrapTown by Wim Vandekeybus / Ultima Vez. World Première on October 20th 2018 at KVS, Brussels. More info via: http://www.ultimavez.com/en/productions/traptown CREDITS CLIP DIRECTOR Wim Vandekeybus CAMERA Patrick Otten, Jan Bosteels CAMERA ASSISTANT Idan Datauker EDITING Wim Vandekeybus, Anna Ildikó Petö (House of Media) SOUND Bram Moriau GRADING Kene Illegems PRODUCTION Ultima Vez Special thanks to KVS (Brussels), C-mine Cultuurcentrum (Genk), TRIXIE WHITLEY, Phoenician Drive and Gijs Van Vaerenbergh.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 28 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 27 euro
  • Mini extra ticket met code: 26.6 euro
  • Midi extra ticket met code: 23.8 euro
  • maxi extra ticket met code: 21 euro

Extra

MEET THE MAKERS videos
#1 Phoenician Drive
#2 Gijs Van Vaerenbergh
#3 Trixie Whitley
#4 Wim Vandekeybus

duur: 105 min zonder pauze

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be