SLOW PILOT PLAYS JEFF BUCKLEY

25 YEARS OF GRACE - A LIVE-ROCKUMENTARY

Het iconische album GRACE van Jeff Buckley bestaat 25 jaar. Toen de plaat in 1994 uitkwam, kon niemand voorspellen dat die tot op vandaag een generatie, blijvend zou beïnvloeden.
Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: Wat heeft België met Buckley en Buckley met België? Dat kom je allemaal te weten in deze live-rockumentary: een concert doorweven met verhalen, video’s en interviews, die een uniek portet vormen van de man die met zijn versie van HALLELUJAH, Cohen haast deed vergeten.

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven, met achter zich een bende nineties-kids die elk op hun manier begeesterd waren door deze zingende engel. Wie z’n ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren 90.
Maar er is meer: presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (Studio Brussel, Jim TV) loodst je door het verhaal achter de artiest aan de hand van videofragmenten van Buckley en anekdotes van mensen die destijds zijn pad hebben gekruist. Ze interviewde onder meer singer-songwriter en vriend Glen Hansard, Stef Kamil Carlens en andere prominente spelers uit de Belgische muziekscene van toen. Dit leverde uniek beeldmateriaal op dat exclusief tijdens deze show wordt getoond.

Jeff Buckley trad slechts een paar keer op in België, nog voor hij goed en wel bekend was. Voor de talloze fans die hem nooit live hebben gezien, is dit een uitgelezen herkansing, voor anderen de kans om zich in te wijden in de machtige muzikale erfenis die hij achterliet. Wedden dat uw platenkast na deze voorstelling één album rijker zal worden?

Jeff Buckley - Hallelujah (Official Video)

Jeff Buckley - Hallelujah (Official Video)

Jeff Buckley's official music video for 'Hallelujah'. Click to listen to Jeff Buckley on Spotify: http://smarturl.it/JefBSpotify?IQid=J... As featured on Grace (Legacy Edition). Click to buy the track or album via iTunes: http://smarturl.it/JefBGLEiTunes?IQid... Google Play: http://smarturl.it/JefBHPlay?IQid=JefBH Amazon: http://smarturl.it/JefBGLEAmazon?IQid... More from Jeff Buckley Grace: https://youtu.be/A3adFWKE9JE So Real: https://youtu.be/EcaxrqhUJ4c Forget Her: https://youtu.be/HO0svGjVEP8 More great 90's Alternative videos here: http://smarturl.it/Alternative90?IQid...

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 22 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 21 euro
  • Mini extra ticket met code: 20.9 euro
  • Midi extra ticket met code: 18.7 euro
  • maxi extra ticket met code: 16.5 euro

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be