STAN AND OLLIE

FILM

Het Brits-Amerikaanse komische duo Stanley Laurel en Oliver Hardy zijn in ons land vooral bekend als ‘De Dikke en de Dunne’. Decennialang maakte het befaamde tweetal een miljoenenpubliek aan het lachen met hun honderden korte films, sketches en speelfilms. De gevulde Hardy was de chagrijnige betweter en de magere Laurel de slungel.

In de jaren vijftig was het duo overduidelijk op zijn retour. Ollie was begin zestig en zijn beste vriend Stan probeerde met alle macht nog een laatste deal voor een speelfilm over Robin Hood eruit te persen. De wereld zat duidelijk niet meer te wachten op de slapstickhumor van het tweetal. Na een kortstondige scheiding als gevolg van contractuele verplichtingen herenigen Laurel en Hardy zich tijdens een tour langs de Britse theaters. Het is hun allerlaatste poging zich in de kijker van een filmproducent te spelen, maar de kleine zalen die hun gewiekste manager weet te boeken raken nog niet halfvol.

Slechts in een proloog die zich voor de oorlogsjaren afspeelt, krijgt het publiek een beeld van de immense populariteit van het tweetal en de wurggreep van de studio’s. Ruim een decennium later is er sprake van vergane glorie, waarbij Oliver moeite heeft om zijn liefde voor gokken binnen de perken te houden en Stanley van zijn Russische vrouw de alcohol moet laten staan.

Over STAN & OLLIE

Het is bepaald vreemd dat deze film zelfs geen figurantenrol speelde in de Oscar-race. Vooral de vertolkingen van Coogan en Reilly zijn weergaloos. Hun opdracht was nochtans niet min: het meest iconische komische duo aller tijden weer tot leven brengen op het witte doek. Ze doen het met brio, precisie, warmte en bezieling, zonder in simpele imitatie te vervallen. Deden Laurel & Hardy ons gieren van het lachen, dan toveren Coogan en Reilly een melancholische glimlach op ons gezicht. (De Morgen – Lieven Trio)

Een wonder: dankzij de verbluffende vertolkingen van Steve Coogan en John C. Reilly zie je Laurel en Hardy voor je ogen herrijzen. (Humo – Erik Stockman)

Stan & Ollie | Officiële Trailer | Nederlandse Ondertiteling

Stan & Ollie | Officiële Trailer | Nederlandse Ondertiteling

Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van 's werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reily hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken. Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan & Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

2018 - Groot-Brittannië
Regie: Jon S. Baird.
Met o.a.: John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Nina Arianda.
Originele versie, Nl./Fr. Ondertiteld.
Duur: 98 min.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be