BOHEMIAN RHAPSODY

FILM

BOHEMIAN RHAPSODY is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.

Freddie Mercury spreekt al decennialang miljoenen fans aan met zijn larger than life persoonlijkheid, flamboyante garderobe en natuurlijk fenomenale stem. Toch was het wachten tot 2018 voor een biopic. Maar die was het wachten meer dan waard: BOHEMIAN RHAPSODY is een respectvolle en realistische ode, waarin zowel de vele hoogtepunten als minder fraaie kanten van de zanger en band aan bod komen. Rami Malek gaat helemaal op in de hoofdrol en de vele hits spatten stuk voor stuk van het scherm. Scaramouche!

Over BOHEMIAN RHAPSODY

BOHEMIAN RHAPSODY is absoluut de moeite waard voor iedereen die van Queen én cinema houdt. Hoofdacteur Rami Malek geeft een werkelijk grandioze imitatie van Freddie weg. (Screendependent.be).

Bohemian Rhapsody | Officiƫle Trailer 2 NL

Bohemian Rhapsody | Officiƫle Trailer 2 NL | 1 november in de bioscoop

Bohemian Rhapsody is vanaf 1 november te zien in de bioscoop. BOHEMIAN RHAPSODY is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

2018 – Verenigde Staten
Regie: Bryan Singer
Met o.a.: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee
Originele versie, Nl./Fr. ondertiteld.
Duur: 135 min.
Golden Globe voor Beste Drama
Golden Globe voor Beste Acteur
Oscar voor Beste Acteur
Oscar voor Beste Montage
Oscar voor Beste Geluidsmontage
Oscar voor Beste Geluid.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be