MUSEUMBUS - GENT

LANG LEVE DE MUZIEK - 60 JAAR LIEDJES UIT DE LAGE LANDEN - SINT-PIETERSABDIJ

Lang leve de muziek! biedt je een wonderlijke trip langs 60 jaar liedjes uit de Lage Landen. Een eerbetoon aan meer dan 200 artiesten en groepen in de grootste interactieve muziektentoonstelling ooit in Vlaanderen. Van Will Tura tot Bazart en van Boudewijn de Groot tot de Jeugd van Tegenwoordig.

Met de mooiste liedjes, memorabele televisiefragmenten, de leukste verhalen, verteld door Belpopkenner Jan Delvaux, schitterende decors en interactieve opstellingen. Een tentoonstelling die een glimlach op je gezicht tovert.

Luister, zing en quiz mee, vergaap je aan de stukken uit de privé-collecties van je favoriete idolen en herbeleef je jeugd. En of je nu fan bent van kleinkunst, schlagers, stevige rock of coole hip hop, iedereen beleeft in deze interactieve tentoonstelling zijn favoriete Nederlandstalige muziek. Een tentoonstelling die een glimlach op je gezicht tovert.

Iedereen heeft een favoriet nummer in het Nederlands. En bijna iedereen heeft een Nederlandstalig nummer tussen zijn favorieten aller tijden zitten. Het zijn de liedjes die we luidkeels meezingen. Die we kiezen voor de Grote Momenten van het leven. Een liefdesverklaring, een openingsdans, een geboorte, een afscheid… Lang Leve De Muziek is het verhaal van de grote plek die Nederlandstalige populaire muziek de voorbije decennia in ons hart heeft veroverd. Van de makers van de expo Lang leve de televisie!

Van de bontjas van Eddy Wally tot de MIA van Stan van Samang: 60 jaar Nederlandstalige muziek in één expo

Nog tot 9 juni 2019 kunt u in de Sint-Pietersabdij in Gent naar een staalkaart van de Nederlandstalige muziek gaan kijken. Zo'n 100 muzikanten leenden instrumenten, kostuums, gouden plaaten en andere memorabilia uit.

Data

Praktisch

Extra

8.45u: vertrek aan CC de Meent.
10.00u – 12.00u: bezoek aan de expo met audio guide
12.30u-13.30u: lunch in het muziekcafé
14u: huiswaarts.

Prijs: € 48 (toegang tot de expo, bus & broodjeslunch inbegrepen)

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be