URBANUS: DE VUILNISHELD

FAMILIEFILM

In URBANUS: DE VUILNISHELD sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): Igor mag gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek gedurende een jaar en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden. Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy. Maar uiteraard loopt alles in het honderd en de kinderen komen in opstand tegen het plan van de volwassenen.

De film speelt zich af in het dorpje Tollembeek, met de figuren uit de strips van Urbanus en Willy Linthout. Het wordt een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die jong en oud aanspreekt.

Met de stemmen van Urbanus, Ben Segers, Sven De Ridder, Frances Lefebure, Sien Eggers e.a.

Over URBANUS: DE VUILNISHELD

URBANUS: DE VUILNISHELD is dus op-en-top een weerspiegeling van Urbanus en dat doet hij weer goed. (Moviepulp – Dax)

trailer

Urbanus De Vuilnisheld - Officiƫle Trailer

In "De Vuilnisheld" sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): Igor mag gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek gedurende een jaar en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

België. 2018. Animatiefilm.

Regie: Erik Verkerk en Joost Van den Bosch
Stemmenregie: Vincent Bal
Met de stemmen van: Urbanus (Urbanus), Ben Segers (de hond Nabuko Donosor), Sven De Ridder (bromvlieg Amedee), Frances Lefebure (Juf Pussy), Sien Eggers (moeder Eufrazie), Ron Cornet (vader Cesar), Ludo Hellinx (Jef Patat), Pieter Embrechts & Dimitri Leue (wijkagenten René & Modest), Koen Van Impe (Meneer Pastoor), Tom Van Dyck (Dokter Schrikmerg), Tuur Verelst, Thijs Antonneau en Wout Verstappen (schoolvriendjes Dikke Herman, Botswana & Pinnekeshaar), Mark Verstraete (Meester Kweepeer) en Anke Helsen (Madam Pif)

Duur: 76 min.

Vlaamse versie, niet ondertiteld.
Vertoning om 15.00u is met pauze. Vertoning om 20.00u is zonder pauze.

GESCHIKT VOOR KINDEREN VANAF +- 8JAAR

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be