CAPHARNAÜM

FILM

De kleine Zain probeert zijn ouders in een rechtbank aan te klagen voor een simpele maar hartverscheurende reden: zijn onmogelijke leven in de sloppenwijken van Beiroet.

De 12-jarige jongen is genoodzaakt voor zijn leven en familie te vechten. Hij verkoopt drankjes op straat, steelt te pas en te onpas en beschermt zijn 11-jarige zus Sahar tegen sinistere mannen. Als Zain weet te vluchten komt hij terecht in een kuststadje. Ook hier probeert hij – omgeven door kleurrijke figuren in dezelfde erbarmelijke omstandigheden – het hoofd boven water te houden.

De Libanese actrice en regisseuse Nadine Labaki weet met CAPHARNAÜM een ongekend melodrama af te leveren. Haar manier van regisseren is bovenal verrassend gedurfd: ze omarmt niet alleen een ingenieuze flashback-structuur, maar gebruikt ook voornamelijk non-professionele acteurs die voor aanvang van de film het tragische leven leidden dat ze zo scherp verbeeldt. Deze aanpak werpt vruchten af, zo blijkt uit de Prijs van de Jury die de film ten deel viel op het afgelopen Filmfestival van Cannes.

CAPHARNAÜM brengt een ongemakkelijke waarheid aan het licht: niet ieder mens heeft een bestaansreden. Een must-see voor iedereen die onrecht een naam wil geven.

Capharnaüm (Trailer FR/NL) - Sortie / Release : 28/11/2018

Capharnaüm Un film de - Een film van : Nadine Labaki Jury Prize - Cannes 2018 -- Share : http://www.facebook.com/cineartbelgium Follow : http://www.twitter.com/CineartBE Watch : http://www.youtube.com/CineartBE Like : http://www.instagram.com/cineart_belgium


binnenkort in CC de Meent

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Libanon. 2018. Drama.

Regie: Nadine Labak
Met: Zain Alrafeea, Yordanos Shifera, Boluwatife Treasure Bankole, Kawthar Al Haddad, Fadi Youssef
Duur: 123 min.

Arabisch gesproken, NL/FR ondertiteld

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be