ASTERIX: HET GEHEIM VAN DE TOVERDRANK

FAMILIEFILM

Druïde Panoramix is kampioen in het acrobatisch snijden van maretak uit de eiken rondom het dorp van de onverzettelijke Galliërs. Geheel tegen zijn gewoonte in maakt hij daarbij toch een gemene val en dat zet hem aan het denken. Wat zou er gebeuren als hij plots niet meer in staat zou zijn om zijn toverdrank te maken? Samen met Asterix en Obelix trekt hij de Gallische wereld in, op zoek naar een talentvolle druïde aan wie hij het geheim van zijn toverdrank kan doorgeven...

Na het grootse succes van de eerste 3D-animatiefilm van Asterix en Obelix in 2014, hebben regisseurs Clichy en Astier opnieuw de handen in elkaar geslagen om een vervolg te maken. Deze keer hebben ze gekozen om een origineel verhaal te bedenken dat niet gebaseerd is op een van de populaire strips, maar ze zijn wel trouw gebleven aan het welbekende universum van ‘s werelds bekendste Gallische duo.

Over ASTERIX: HET GEHEIM VAN DE TOVERDRANK

Op een dag breekt de oude druïde Panoramix zijn voet na een val uit een boom en besluit hij, vergezeld van de Gallische strijders Asterix en Obelix, het land af te reizen op zoek naar een geschikte opvolger. Maar dat valt niet mee, zo blijkt uit dit nieuwe filmverhaal van het regieduo dat vier jaar geleden hun computeranimatieversie van Asterix-klassieker DE ROMEINSE LUSTHOF afleverde. De meeste aspirant-druïden blijken onvervalste prutsers en hun schier eindeloze reeks toverpitches tegenover de met hun ogen rollende helden zorgt voor de geestigste momenten in een verder wat overmatig drukke en slapstickerige kinderanimatiefilm. (De Volkskrant - Jan Bockting)

Vlaamse trailer Asterix, Het Geheim van de Toverdrank

Wanneer de druïde Panoramix ten val komt tijdens het plukken van maretakken besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij het Gallische rijk rond, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij "het geheim van de toverdrank" kan toevertrouwen.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

Frankrijk. 2018. Animatiefilm
Regie: Alexandre Astier, Louis Clichy
Met de stemmen van: Ivan Pecnik, Dylan Haegens, Warre Borgmans e.a.
Duur: 105 min. Met pauze.
Vlaamse versie, niet ondertiteld.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be