FRÈRES ENNEMIS

FILM

FRÈRES ENNEMIS vertelt het verhaal van Manuel en Driss, die samen opgroeiden in een buitenwijk waar heel wat drugs verhandeld werd. Nu ze volwassen zijn, kunnen hun levens niet verder uit elkaar liggen: Manuel heeft het gangsterleven omarmd, terwijl Driss het kwaad bestrijdt als politieagent. Ze ontmoeten elkaar opnieuw wanneer Manuels grootste deal fout loopt en beseffen dat ze elkaar nodig hebben om te overleven. Tussen alle wrok en haat, ontstaat er een nieuwe band. De film dingt dit jaar mee naar de Gouden Leeuw in Venetië.

Over FRÈRES ENNEMIS:

Matthias Schoenaerts is terug, en maar goed ook. Samen met zijn tegenspeler Reda Kateb verheft hij de Franse misdaadthriller FRÈRES ENNEMIS een eind boven de middelmaat met intens en emotioneel acteerwerk. Tussen de raids en de bloedige vuurgevechten door leren we twee mannen kennen die elk op hun manier worstelen met thema’s als trouw, verantwoordelijkheid, determinisme en afkomst. Wie bepaalt hoe je leven zal verlopen? Jijzelf, je verleden of de mensen om je heen? (De Morgen – Lieven Trio)

Twee jeugdvrienden die als volwassenen tegenover elkaar komen te staan: het is een oerklassiek verhaal, maar de regisseur van het mooie LOIN DES HOMMES geeft er een realistische voorstadsdraai aan. De aanslag met de scooter is een spannend stukje cinema en hoewel we hem al vaker in zulke rollen hebben gezien, is het toch weer een sensatie om Schoenaerts met z’n omhooggetrokken schouders in z’n hoodie en onder het snauwen van ‘Vas-y, ho! Ta gueule!’ door de cité te zien banjeren. (Humo – Erik Stockman)

FRÈRES ENNEMIS is een van de beste Franse genrefilms in jaren en een absolute aanrader. De verrassingsaanval is nu al een klassieke scène die Hollywood zonder twijfel zal proberen te imiteren. Muggenzifters zullen waarschijnlijk klagen dat het allemaal niet bijster origineel is. Maar zo’n lekkere misdaadprent is duizend keer boeiender dan al die pretentieuze drama’s over ‘gewone mensen’ die de Franse filmmakers de laatste jaren door de strot hebben geramd. (Vertigoweb – Steven Tuffin)

FRERES ENNEMIS - TRAILER FRstNL

RÉALISÉ PAR David Oelhoffen SORTIE LE 03 octobre 2018 CAST: Matthias Schoenaerts, Reda Kateb Policier - Drame - France Durée: 1h51 SYNOPSIS FR: Manuel et Driss ont grandi comme deux frères inséparables dans la même cité. Mais aujourd'hui tout les oppose. Manuel est à la tête d'un trafic de drogue, alors que Driss est devenu flic.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

Frankrijk/België. Misdaadthriller.

Regie: David Oelhoffen
Met: Matthias Schoenaerts, Reda Kateb e.a.
Duur: 115 min.

Frans gesproken, NL/FR ondertiteld.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be