FIRST MAN

FILM

FIRST MAN vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, met de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om van een van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te maken.

In navolging van het succes van hun met zes Oscars bekroonde hitfilm LA LA LAND werken Oscarwinnend regisseur Damien Chazelle en steracteur Ryan Gosling opnieuw samen aan FIRST MAN.

Over FIRST MAN

Met FIRST MAN waagt Damien Chazelle zich voor het eerst aan een groots opgezette biopic. Is het 33-jarige genie dat ons verfrissende parels als WHIPLASH en LA LA LAND schonk nu al klaar om de stoffige Hollywood-toer op te gaan? Helemaal niet. Ook in deze film over Neil Armstrong drukt hij zijn eigen voetafdruk stevig in het maanstof. Dit is die zeldzame mainstreamfilm die toch door en door persoonlijk voelt, en haast ongemerkt een heel eind afwijkt van de typische Hollywoodkoers. (De Morgen – Lieven Trio)

FIRST MAN is niet de eerste film over mannen op missie naar de maan, en zelfs geeneens de beste (dat blijft Philip Kaufmans THE RIGHT STUFF), maar de boeiende paradox van deze film is dat Chazelle alle Hollywoodmotoren op volle kracht doet branden om je uiteindelijk een behoorlijk aards en introspectief epos te presenteren. A small step for man, a giant leap for the Oscars. (Knack Focus – Dave Mestdach)

FIRST MAN - TRAILER - 2018 [Nederlands ondertiteld]

Na het succes van de met zes Oscars bekroonde film La La Land werken Oscarwinnend regisseur Damien Chazelle en Ryan Gosling opnieuw samen aan de nieuwe bioscoopfilm FIRST MAN. FIRST MAN vertelt het meeslepende verhaal van de NASA-missie om astronauten naar de maan te sturen en focust zich met name op Neil Armstrong (Ryan Gosling) in de periode van 1961 tot en met 1969.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

Verenigde Staten. 2018. Historisch drama

Regie: Damien Chazelle
Met: Stars: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke e.a.
Duur: 141 min

Originele versie, NL/FR ondertiteld.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be