THE SISTERS BROTHERS

FILM

1850, het Wilde Westen is volledig in de ban van goudkoorts. De beruchte huurmoordenaars en broers Eli en Charlie Sisters krijgen de opdracht om Hermann Kermit Warm op te sporen. Daarbij krijgen ze de hulp van de sluwe Morris. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en wat begon als een routineopdracht, wordt algauw een erbarmelijke en gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Maar is Morris eigenlijk wel te vertrouwen en wat is Warms geheim dat hem zo waardevol maakt? Meer en meer begint Eli zich af te vragen waar hij in hemelsnaam aan begonnen is.

THE SISTERS BROTHERS is gebaseerd op het zwart-komische boek van Patrick DeWitt. De film is de eerste Hollywoodproductie voor Palme d’Or-winnaar Jacques Audiard (DE ROUILLE ET D’OS) met in de hoofdrollen Joaquin Phoenix (WALK THE LINE, GLADIATOR), Jake Gyllenhaal (DONNIE DARKO, BROKEBACK MOUNTAIN) en John C. Reilly (THE LOBSTER, KONG: SKULL ISLAND).

Over THE SISTERS BROTHERS

Ook wie niks heeft met westerns, wordt door Jacques Audiard gevat met zijn lasso in THE SISTERS BROTHERS. Een soms brutale maar voor Audiards doen heerlijk luchtige, warme film met een geweldige cast en een hart van goud. Alleen al voor de cast moet u naar dit pareltje gaan kijken, maar er is (veel) meer. Regisseur Jacques Audiard speelt met westernelementen, maar knalt het machogehalte van het genre vakkundig aan diggelen. (De Morgen – Lieven Trio).

Het unieke aan THE SISTERS BROTHERS is dat de film een wonderlijk evenwicht vindt tussen bikkelhard realisme, ziekelijke humor, bijtende maatschappijkritiek, en onverwachte sentimentaliteit. De onverwachte tedere dimensie van THE SISTERS BROTHERS vloeit voor een groot stuk voort uit de warme wisselwerking tussen de twee hoofdacteurs: Phoenix is geweldig op dreef als de drankzuchtige Charlie, en hoe heerlijk is het om eeuwige bijrolacteur John C. Reilly eindelijk eens te zien schitteren in een hoofdrol. Een western die tegelijk op de lachspieren werkt, de pistolen laat knallen én recht naar het hart gaat: zo maakte zelfs John Wayne ze niet. (Humo – Erik Stockman)

TRAILER THE SISTERS BROTHERS

The Sisters Brothers (2018) NL Trailer

Based on Patrick DeWitt's novel, The Sisters Brothers revolves around the colourfully named gold prospector Hermann Kermit Warm, who's being pursued across 1000 miles of 1850s Oregon desert to San Francisco by the notorious assassins Eli and Charlie Sisters. Except Eli is having a personal crisis and beginning to doubt the longevity of his chosen career.

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

Frankrijk. 2018.Western
Regie: Jacques Audiard
Met: Riz Ahmed, Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, John C. Reilly.

Duur: 121 min.
Originele versie, NL/FR ondertiteld.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be