COLD WAR

FILM

COLD WAR is een meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar IDA en MY SUMMER OF LOVE). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. COLD WAR toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. COLD WAR werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur.

Over COLD WAR

Je hebt superlatieven, en je hebt de lawine aan lof waaronder COLD WAR bedolven wordt. En wij, wij kunnen niet anders dan meedoen. De nieuwste film van IDA-regisseur Pawel Pawlikowski is een pareltje op elk vlak. Het is veel meer dan een love story. De historische achtergrond van de film zet de moeilijke relatie tussen Wiktor en Zula extra in de verf: in een Europa dat van de ene omwenteling in de andere tuimelt, lopen deze twee zielen simpelweg verloren, ook al proberen ze elkaar te redden. De strakke zwart-witbeelden waarmee cinematograaf Lukasz Zal dat Europa tekent, zijn om in te kaderen – zelden werd een destructieve liefde zo schoon in beeld gebracht. En de muziek die als een rode draad doorheen de film loopt, bindt de turbulente en vaak pijnlijke affaire tussen de twee protagonisten perfect samen. (De Morgen – Ewoud Ceulemans)

Aan COLD WAR, de nieuwe film van de maker van het met een Oscar voor beste buitenlandse film bekroonde IDA, en tevens de winnaar van de Grand Prix op het jongste Film Fest Gent, valt veel te bewonderen. De zwart-witfotografie is subliem en telkens als die folkloristische gezangen opstijgen, is het alsof de hemelpoorten wagenwijd openzwaaien. (Humo – Erik Stockman)

TRAILER COLD WAR

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

Frankrijk/Polen/Verenigd Koninkrijk. 2018.
Romantisch drama
Regie: Pawel Pawlikowski
Met: Tomasz Kot, Joanna Kulig, Agata Kulesza
Duur: 89 min.

Originele versie, NL/FR ondertiteld

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be