LUDWIG SCHACK

EXPO

In het werk van Ludwig Schack staat de mens, alleen of in groep, altijd centraal. Een getekende mens verschijnt, naakt in al zijn gelaagdheid. De abstracte elementen die vaak opduiken in Schacks werken verwijzen naar diepliggende, ongekende en vaak onbegrepen emoties . Elk werk wil de toeschouwer vatten in de intensiteit van het moment. Waar de figuratie plaatsmaakt voor het abstracte teken, nu eens minimaal, dan weer met een uitbundig palet, wordt de kijker nog meer uitgedaagd als betekenisgever.

Of zoals het in ‘Wrapped’ beschreven stond :
‘elke lijn een streling
elke lijn een straf
elke lijn een doel
elke lijn een dwaling
elke lijn een slinger
van licht naar donker
en terug
en wat zich toont in de plooi van die lijn
in de schaduw van de slinger...
wie zal het zeggen ?’

Ludwig Schack (°1961) werd gevormd in de Kunstacademie van Aalst bij Luc De Roeck en werkte nadien in het Atelier voor Beeldende Kunsten in Dilbeek onder de leiding van Nadia Vermeulen. Ludwig werkt hoofdzakelijk met houtskool, pastel en acryl op karton of doek. Hij woont en werkt in Hofstade bij Aalst.

Hij nam deel aan diverse groepstentoonstellingen in Vlassenbroek, Dilbeek, Denderleeuw, Buggenhout, Lebbeke, Meise, Deinze, De Haan, Aalst en Gent. In 2008 stelde hij tentoon bij Dexia-Brussel en in 2009 en 2011 waren er de solo-tentoonstellingen ‘Intens’ en ‘houvast’ in ’t Kasteeltje in Denderleeuw. In 2016 was er samen met Peter Spitaels opnieuw ‘Intens’ in Kasteel La Motte in Dilbeek. De solo ‘Beeldspraak’ liep in Aalst en voor Kunst In het Dorp – Bellingen werd ‘Wrapped’ voorgesteld.

Zijn werk kreeg een eervolle vermelding bij de tweejaarlijkse Prijs voor Schilderkunst 2012 van Meise.

Data

Praktisch

Extra

Expo vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van CC de Meent van woensdag 20 maart 2019 tot zondag 14 april 2019.

Openingsuren: maandag tot en met vrijdag van 08.30u-12.00u & 15.00u-17.00u. 

GRATIS INKOM

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be