ROSIE & MOUSSA

SCHOOLFILM

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: een gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemerlijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie’s papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam…

Rosie en Moussa is een familiefilm van Dorithe Van Den Berghe (meisje, my queen Karo) gebaseerd op de kinderboek van Michaël De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grootstad als een plek omn eindeloos avonturen te beleven. Je kan er spelen, dromen en op-en-top kind zijn. Deze film uit eigen land krijgt dankzij de hedendaagse thematiek en de ijzersterke casr (met o.a. Rut Beeckmans en Titus De Voogdt) ook internationale allure.

Rosie & Moussa | trailer | JEF

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be