MODDERS - COMPAGNIE BARBARIE

SCHOOLVOORSTELLING

In ‘MODDERS’ zien we moeders aan het werk: deze vrouwen houden naarstig de boel draaiende en klungelen zichzelf vrolijk de afgrond in. Want in hun wereld vol goede bedoelingen werken de dingen tegen hen. Geen enkele tafel staat recht, geen enkele borstel veegt, geen enkel kleedje past. Geen pen die nog werkt, geen schaar die nog knipt, de planten worden te snel groot... Maar doorgaan zullen ze! Niks aan de hand! Alles onder controle!

Na enkele jaren van volleerd moederschap vinden de barbaries het hoog tijd om deze toestand kritisch te bekijken. Moeder zijn is vandaag de dag geen evidente taak. Gebukt onder de allesverpletterende verantwoordelijkheid lachen ze vrolijk hun angsten en onkunde weg.

‘MODDERS’ is een absurde komische voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar waarin elk kind een inkijk krijgt in het wel en wee van een moederhoofd en tot de ontdekking komt dat die alleswetende heldin ook maar een mens is.Want elke moeder moddert maar wat aan.Och, tenslotte is opvoeden nog altijd makkelijker dan afvallen.

trailer MODDERS

This is "trailer MODDERS" by compagnie barbarie on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

Data

Praktisch

  • schoolvoorstelling lagere school: 5 euro

Extra

Spel: Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel.
Regie: Karolien De Bleser
Vormgeving: Michiel Van Cauwelaert
Kostuums: Viv Van der Poel
Geluid en Techniek: Saul Mombaerts en Frouke Vangheluwe
Grafische vormgeving: Nick Mattan en Ben Raes
Coproductie met BRONKS, Villanella en beeldsmederij DE MAAN

Met dank aan C-mine Genk, CC de Werft Geel en Toneelhuis Antwerpen
Duur: 55 minuten

Lesmap beschikbaar

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be