MUSEUMBUS - BRUSSEL

KANAL – CENTRE POMPIDOU

In juni 2019 zal de voormalige Citroëngarage worden omgebouwd tot de grootste culturele instelling van Brussel. Tot dan is er in samenwerking met het Centre Pompidou een boeiende tentoonstelling waarin niet enkel beeldende kunst, design, architectuur, installaties en creaties aan bod komen, maar kan je ook de vroegere ateliers in hun oorspronkelijke staat ontdekken.

In het kader van een 10-jarige samenwerkingsovereenkomst met het Centre Pompidou zal het toekomstige KANAL- Centre Pompidou niet alleen een museum voor moderne en hedendaagse kunst herbergen, maar ook een rijke collectie architectuur en stedenbouw. Een ambitieus project dat aan Brussel een nieuwe culturele impuls wil geven die bijdraagt tot de uitstraling als hoofdstad van Europa.

KANAL – Centre Pompidou koestert de ambitie om een ruimte voor cultuur en uitwisseling te scheppen, om de Brusselse creatieve scene in beeld te brengen en om bij te dragen aan de culturele aantrekkingskracht van de hoofdstad.Voor dit aanloopjaar selecteerde een jury een 10-tal artiesten om een origineel werk te presenteren. Deze werken worden naast een aantal uit de collectie van het Centre Pompidou tentoongesteld.
Eigen vervoer
12.45u: afspraak aan de ingang van KANAL - Centre Pompidou - Akenkaai , 1000 Brussel
13.00u: bezoek met gids
14.30u: vrij bezoek aan de expo


binnenkort in CC de Meent

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 17 euro

Extra

Hoe bereik je KANAL – Centre Pompidou?
Trein: Station Brussel-Noord. Vanaf het station Brussel-Noord is het 10 minuten wandelen tot KANAL – Centre Pompidou.
Aanbevolen route: verlaat het station via uitgang ‘Simon Bolivarlaan’: volg de S. Bolivarlaan tot aan het kruispunt met de Willebroekkaai. Op het kruispunt ga je linksaf. KANAL – Centre Pompidou (voormalige Citroëngarage) bevindt zich aan de rechterkant, op nummer 7.
Metro—Lijn 2 (Elisabeth – Simonis) / halte IJzer—Lijn 6 (Elisabeth – Koning Boudewijn) / halte IJzer. Aan de uitgang van het station wandel je 5 minuten rechtdoor op de Koning Boudewijnlaan richting KANAL - Centre Pompidou. Net vóór de brug aan het IJzerplein, ga je rechtsaf (ingang Akenkaai).

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be