ENGEL

FILM

ENGEL volgt de ontmoeting van prostituee Fae en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden.

Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Regisseur Koen Mortier toont met deze poëtische film de wereld, dromen en angsten van Fae en haar verhaal dat ze meemaakte met een wereldberoemde wielrenner. Ze leiden een vergelijkbaar leven: beiden geven het beste van zichzelf en hun lichaam om fans of klanten te verrukken.

De film is gebaseerd op de succesroman van Dimitri Verhulst MONOLOOG VAN IEMAND DIE HET GEWOON IS TEGEN ZICHZELF TE PRATEN.

Over ENGEL

"Laat één ding duidelijk zijn: ENGEL is geen biopic over Frank Vandenbroucke, noch over de dame die zijn laatste uren meemaakte. Verhulst en Mortier waren er die noodlottige nacht niet bij en pretenderen ook niet dat dit verhaal de waarheid blootlegt. Wel beogen ze een poëtische verkenning van de angsten en verlangens van twee mensen die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben, maar in feite precies hetzelfde doen: hun lichaam als broodwinning gebruiken, en zichzelf helemaal aan anderen geven. ENGEL is Mortiers meest toegankelijke film tot nu toe – al betekent dat hoegenaamd niet dat dit doordeweekse Vlaamse kost is. Al vanaf de openingsscène, waarin de camera van Nicolas Karakatsanis (RUNDSKOP) gewichtloos door Faes hotelkamer zweeft, besef je dat je op een cinematografische trip wordt uitgenodigd. Engel is prachtig vormgegeven ervaringscinema. Mortier weet voor het eerst ook echt te ontroeren, geholpen door de bedwelmende muziek van Soulsavers – wat een toepasselijke groepsnaam voor dit verhaal trouwens." (De Morgen – Lieven Trio)

ENGEL

Data

Praktisch

  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

België- Nederland -Senegal
2018
Duur: 105 min
Regie & scenario: Koen Mortier
Met o.a. Vincent Rottiers & Fatou N'Diaye.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be