DOGMAN

FILM

De vriendelijke Marcello houdt een hondenkapsalon in een verpauperde voorstad. Zijn vriend Simoncino, een aan cocaïne verslaafde ex-boxer, komt vrij uit de gevangenis en begint in de hele buurt terreur te zaaien. Marcello komt zonder het te willen in een spiraal van crimineel geweld en verraad terecht. Tot hij onverwacht terugslaat en op een verschrikkelijke manier wraak neemt.

In de Italiaanse onderwereld, waar een ver doorgedreven machocultuur de mannen transformeert in gewelddadige testosteronbommen, maakt de kleine Marcello geen schijn van kans. Gelukkig onderhoudt hij een wankele vriendschapsband met de plaatselijke bendeleider Simone. Op deze manier kan Marcello zichzelf, zijn dochtertje en zijn hondenkapsalon in stand houden. Maar Simone heeft een kort lontje en… een bom moet ooit ontploffen.
Matteo Garrone debuteerde in Cannes met maffiadrama GOMORRA. In DOGMAN confronteert hij de kleine hondenverzorger Marcello met Simone, die door zijn reusachtige gestalte en zijn maffioze drugshandel een hele buurt terroriseert.

Garrone typeert zijn film als een “urban western” en weet op een fotogenieke manier verval en teloorgang van een stukje Italiaanse maatschappij weer te geven. De strijd tussen Marcello en Simone is er een als die tussen David en Goliath. Aan geweld is er geen gebrek… Acteur Marcello Fonte ging in Cannes verdiend lopen met de Palm voor Beste Acteur.

Over DOGMAN

In nauwelijks anderhalf uur tijd vertelt Garrone een strak en meeslepend verhaal dat inzicht biedt in de vicieuze cirkel van vernedering en weerwraak. Maar ook de manier waarop hij zijn tragedie inkleedt, maakt indruk. Wat heeft deze man een oog voor decors en tronies! Heeft Edoardo Pesce iets weg van een buldog op steroïden, dan is Fonte een schriele poedel die toch venijnig scherpe tandjes blijkt te hebben. Met zijn benige karakterkop lijkt hij wel een kruising tussen Jacques Brel en Buster Keaton. Hij injecteert deze bikkelharde film met een enorme dosis sprookjesachtige charme – met de acteerprijs in Cannes als logisch gevolg. (De Morgen – Lieven Trio)

DOGMAN - Matteo Garrone

DOGMAN - Matteo Garrone - Officiële Nederlandse trailer - Nu in de bioscoop

Meer informatie: https://www.cineart.nl/films/dogman Marcello bezit een hondentrimsalon in een vervallen buitenwijk aan de Italiaanse kust. Hij is een bescheiden man, houdt van zijn werk en wordt zeer gewaardeerd door zijn buurtgenoten. De rust in de wijk wordt verstoord als Simone, een ex-bokser verslaafd aan cocaïne, vrijkomt en de buurt terroriseert.


binnenkort in CC de Meent

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Italië, 2018
Duur:
102 minuten
Regie:
Matteo Garrone. Met o.a. Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Alida Baldari Calabria, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Gianluca Gobbi et Nunzia Schiano.

Originele versie, NL/FR ondertiteld.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be