MY GENERATION

FILM

Michael Caine was 31 toen zijn filmcarrière in 1964 eindelijk van de grond kwam. Hij groeide uit tot een van de iconen van de sixties. Die tijd staat centraal in MY GENERATION, een levendige en inspirerende documentaire over Michael Caines persoonlijke ervaringen in het Londen van de jaren 60. Ondersteund door prachtige archiefbeelden, invloedrijke songs en door middel van gesprekken met iconen (uit die tijd) als Paul McCartney, Twiggy, David Baily en David Hockney neemt Michael Caine de kijker mee op een reis naar de geboorte én naar het hart van de popcultuur van het Londen van de swinging sixties.

Sir Michael Caine was 31 toen zijn filmcarrière in 1964 eindelijk van de grond kwam dankzij ZULU. Alras werd hij de grootste mannelijke ster van de Britse film en een icoon van de swinging sixties. Die tijd staat centraal in MY GENERATION, een documentaire waarin Caine ons rondleidt door de periode waarin de grijze Britse klassenmaatschappij aan het barsten ging en Londen in (psychedelische) kleuren zou baden. Caine praatte met tijdgenoten die op de eerste rij stonden tijdens die turbulente tijden. Ex-Beatle Paul McCartney, fotograaf David Bailey, model Twiggy of zangeres Marianne Faithfull zijn maar enkele van de sterren bij wie Sir Michael aanschoof. Want vergis je niet: David Batty staat op de generiek als regisseur, maar dit is toch vooral een film van Michael Caine: zijn herinneringen, zijn rake observaties en zijn onvergelijkbare vertelstijl met die stem die je uit duizenden herkent.

Over MY GENERATION

De legendarische Britse filmacteur Sir Michael Caine (1933), producent van de film, gidst ons even bekwaam als laconiek door deze periode van opstandigheid in de jaren 60. Moeiteloos stapt Caine uit de sets van verschillende van zijn films in het Londen van de jaren 60 naar de tegenwoordige werkelijkheid op dezelfde locaties. Ondertussen vertelt hij uitermate boeiend over de films van toen, maar ook over de muziek, de kunst, de mode en de sociale omstandigheden. Hij is inmiddels wel 85, maar oogt opmerkelijk onveranderd en vitaal, en zijn stem heeft ook nog steeds dat onmiskenbare spottende Cockney-accent. (Filmvandaag.nl - Daniel Singelenberg)

MY GENERATION


binnenkort in CC de Meent

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Verenigd Koninkrijk, 2018
Duur: 85 min.
Director: David Batty
Met o.a. David Bailey, Michael Caine, Paul McCartney,Twiggy
Documentaire
Originele versie NL/FR ondertiteld.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be