THE MAN WHO KILLED DON QUICHOTE

FILM

Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject "Don Quichote” regisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quichote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quichote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Na 17 jaar pre-productie is de legendarische regisseur Terry Gilliam (12 MONKEYS) er eindelijk in geslaagd om zijn mythisch droomproject te verfilmen. Hij kan daarvoor rekenen op een droomcast aangevoerd door Adam Driver (STAR WARS: THE FORCE AWAKENS), Jonathan Pryce (PIRATES OF THE CARIBBEAN), Stellan Skarsgård (The AVENGERS, GOOD WILL HUNTING) en Olga Kurylenko (QUANTUM OF SOLACE).

Over THE MAN WHO KILLED DON QUICHOTE

THE MAN WHO KILLED DON QUICHOTE is geen perfecte film. Daarvoor mist Gilliam een goede monteur: een kwartiertje minder had geen kwaad gekund. Maar er is niemand beter geschikt om je mee te nemen naar een bizarre wereld waarin de wetten van de moderne werkelijkheid niet meer gelden. Terry Gilliam toont dat dromen tot iets moois kunnen leiden. Het is misschien een naïeve visie, maar wat ons betreft is het er een die meer filmmakers zouden mogen delen. Want een Don Quichote meer kan geen kwaad. (De Morgen – Ewoud Ceulemans)

THE MAN WHO KILLED DON QUICHOTTE


binnenkort in CC de Meent

Data

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Spanje, Frankrijk, Engeland, 2018.
Duur: 132 min
Regie: Terry Gilliam
Met o.a. Adam Driver (STAR WARS: THE FORCE AWAKENS), Jonathan Pryce (PIRATES OF THE CARIBBEAN), Stellan Skarsgård (The AVENGERS, GOOD WILL HUNTING) en Olga Kurylenko (QUANTUM OF SOLACE).

Originele versie NL/FR ondertiteld.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be