JAZZLAB: DONDER & IGOR GEHENOT ORGAN TRIO

DOUBLE BILL

Het pianotrio Donder mogen we zonder schroom toevoegen aan het lijstje van pottenbrekende Belgische jazzbands. Vanavond proeven we van hun nieuwe album ‘Keukenpraat’: een combinatie van verschillende lagen en minimalistische atmosferen met hypnotiserende ritmes. Nadien verwelkomen we de jonge pianist Igor Gehenot, vroeger ook wel de Waalse Jef Neve genoemd. Gehenot waagt zich nu aan de herkenbare, zwoele klanken van het hammondorgel. Double bill van eigen bodem!

DONDER:
Bassist Stan Callewaert, pianist Harrison Steingueldoir en drummer Casper Van De Velde (SCHNTZL) nemen de luisteraar mee op een donkere cinematografische trip met aan David Lynch en Hitchcock verwante vibes. Dit doen ze door verschillende lagen en atmosferen te combineren met hypnotiserende ritmes. Een constante zoektocht die ze al improviserend afleggen.

IGOR GEHENOT ORGAN TRIO:
Enkele jaren geleden werd de jonge pianist Igor Gehenot nog de Waalse Jef Neve genoemd. Die vergelijking zal je vandaag niet meer horen, want op enkele jaren tijd heeft Gehenot een heel eigen stem ontwikkeld. Hij viel meermaals in de prijzen met zijn trio met Teun Verbruggen en waagt zich nu aan een instrument dat tot de verbeelding spreekt dankzij zijn herkenbare, zwoele klank: het hammondorgel.

Niet alleen JazzLab merkte het talent van Gehenot op toen ze zijn trio enkele jaren geleden een tournee aanboden. Ook het toonaangevende Britse tijdschrift Jazzwise was onder de indruk van de Luikenaar: Gehenots laatste worp kreeg van Jazzwise de titel "jazzplaat van het jaar" aangemeten. De pianist heeft twee sterke troeven in huis: een grote dosis vastberadenheid en een onontbeerlijke portie talent. Met concerten op de grote Belgische en buitenlandse jazzfestivals, zoals Gent Jazz Festival, Brussels Jazz Marathon, London Jazz Festival, e.v.a., heeft hij de voorbije jaren zijn grote doorbraak geforceerd.

Zijn beïnvloeding door hiphop en andere urban genres heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken, maar voor zijn nieuwste project keert hij terug naar zijn andere grote liefde, de jazztraditie en een van haar exemplarische instrumenten: het hammondorgel. Samen met partners in crime Quentin Liégois op gitaar en Mathias De Waele op drums gaat hij klassiekers te lijf van onder meer Ray Charles en John Scofield. Verwacht je aan een diepe en warme blues-sound waar het spelplezier van afspat.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 15 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 14 euro
  • Mini extra ticket met code: 14.25 euro
  • Midi extra ticket met code: 12.75 euro
  • maxi extra ticket met code: 11.25 euro

Extra

DONDER: Harrison Steingueldoir - piano, Casper Van De Velde - drums, Stan Callewaert – contrabas website DONDER

IGOR GEHENOT ORGAN TRIO:Igor Gehenot – piano, Quentin Liégeois - gitaar, Mathias De Waele – drums website IGOR

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be