MIDWINTERFOLKBAL

MET LIVEMUZIEK VAN TRIO DHOORE & FLEMISH FOLK CARAVAN

We dansen de langste nacht van het jaar in met een dansinitiatie (met livemuziek) van Frisse Folk. Daarna speelt Trio Dhoore ten dans. Flemish Folk Caravan maakt het feestje compleet. Prachtige folkmuziek die geschikt is om op te dansen of gewoon van te genieten. Wil je goed voorbereid naar ons midwinterfolkbal komen? Schrijf je dan zeker in voor onze danslessen folk op wo 12 dec & wo 19 dec.

Trio Dhoore
STOMENDE FOLKMUZIEK GEGARANDEERD DOOR DRIE BROERSWard, Hartwin en Koen kennen mekaar al lang, al heel lang! De drie broers spelen al meer dan 20 jaar samen. Vroeger in het bos en op zolder, vandaag op het podium. Aan het concept is weinig veranderd; spelenderwijs hun eigen imaginaire wereld creëren waarin geen regels gelden en het zalig vertoeven is.
Door de jaren heen wisten de broers met hun vernieuwende instrumentale folk een eigen sound tot stand te brengen; een muzikale identiteit die moeilijk te linken valt met traditionele muziek uit eender welke regio maar die toch herkenbaar aanvoelt voor velen. De vele buitenlandse concerten in zowat heel Europa en Canada liegen er niet om.

Maar ook in eigen land wordt de muziek van Trio Dhoore gesmaakt. In 2017 stonden de broers "MainStage" tijdens Dranouter Festival. De hoogste tijd om ook hun "entree" in CC de Meent te maken!

Flemish Folk CaravanJong folktalent in aantocht! Ready! Set! Go! De Flemish Folkcaravan verovert wereldwijd het hart van menig folkfanaat met het imago van een stoere rockband waarin een drummer en bassist overbodig zijn.Wör en Trio Dhoore (Jawel! Ook later op de avond komen de broers Dhoore nog eens op het podium!) presenteren een boeiend avondvullend programma met folkmuziek als muzikale rode draad. De Flemish Folkcaravan is een concept van Folkforum Vlaanderen, een organisatie die de folkscene wil promoten.

Frisse Folk:
In januari 2002 begint Koen Dhondt dansles te geven in De Pianofabriek in Brussel. Meer dan 15 jaar later is dit avontuur uitgegroeid tot Frisse Folk, de toonaangevende folkdansschool en een referentie voor folkdans in België. Frisse Folk is al jaren lang trouwe partner van ons folkbal en mag dus ook op ons eerste Midwinterfolk niet ontbreken!

Flemish Folk Caravan

Data

Praktisch

  • Basistarief: 15 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 14 euro
  • Mini extra ticket met code: 14.25 euro
  • Midi extra ticket met code: 12.75 euro
  • maxi extra ticket met code: 11.25 euro

Extra

20.15u Dansinitiatie met livemuziek van Bert Leemans
21.15u Trio Dhoore
22.15u pauze
23.00u Flemish Folk Caravan
00.15u einde

Trio Dhoore: Ward Dhoore (gitaar & live-elektronica) – Koen Dhoore (elektro-akoestische draailier) – Hartwin Dhoore (diatonisch accordeon)Flemish Folk Caravan: Koen Dhoore ( elektro-akoestische draailier) - Hartwin Dhoore (diatonische accordeon) - Ward Dhoore (akoestische gitaar / mandoline) - Fabio Di Meo (baritonsax) - Jeroen Goegebuer (viool) - Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzak / sopraansax) - Bert Ruymbeek (accordeon) - Jonas Scheys (gitaar).

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be