BRUSSELS JAZZ ORCHESTRA PETER & STEFAN HERTMANS

KANEELVINGERS

Nu eens ondersteunt de muziek de tekst, dan weer keren de rollen om. Woord en jazz inspireren elkaar en versmelten nu en dan. Peter neemt zelf de gitaarsolo’s voor zijn rekening en Fay Claassen zingt enkele teksten en vocalises. Het resultaat is een dichterlijke fusion van jazz, poëzie, woord en zang.

STEFAN HERTMANS (1951) is auteur van een omvangrijk oeuvre, bestaande uit romans, verhalen, essays, toneel en vooral veel poëzie. Zijn meest recente roman Oorlog en Terpentijn werd bekroond met de AKO Literatuurprijs (2014) en kent internationaal succes. In maart 2016 won hij met dit boek De Inktaap, dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied.

PETER HERTMANS (1960) is de jongere broer van de schrijver. Peter is jazzgitarist, componist en arrangeur en een van de vaste waarden in de Belgische jazzwereld. Hij speelde in verschillende formaties (met o.a. Dré Pallemaerts, Jean-Louis Rassinfosse, Philippe Aerts, Erwin Vann en vele anderen). Zijn meest recente cd Dedication verscheen in 2015 (W.E.R.F.).

Kaneelvingers met Stefan Hertmans, Peter Hertmans & Fay Claassen

Kaneelvingers met Stefan Hertmans, Peter Hertmans & Fay Claassen

Extract uit de première van Kaneelvingers, een voorstelling rond gedichten uit de gelijknamige dichtbundel (2005) van Stefan Hertmans, op muziek van broer Peter Hertmans (g), gearrangeerd voor Brussels Jazz Orchestra door Bert Joris en met vocalises van Fay Claassen. Een klinkende ontmoeting tussen poëzie, een gitaar, een stem en een Jazz orkest.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 22 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 21 euro
  • Mini extra ticket met code: 20.9 euro
  • Midi extra ticket met code: 18.7 euro
  • maxi extra ticket met code: 16.5 euro

Extra

Tekst en voordracht: Stefan Hertmans
Composities en gitaarsoli:
Peter Hertmans
Zang:
Fay Claassen
Arrangementen:
Bert Joris
Orkest:
Brussels Jazz Orchestra o.l.v. Frank Vaganée

duur: ca. 105min

Van 19.30u tot 20.00u spelen pianisten van academie Orfeus een korte pianosessie in onze foyer. De ideale achtergrondmuziek bij het nuttigen van een drankje in onze foyer vóór de voorstelling KANEELVINGERS.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be