PETER HERTMANS

INLEIDING BIJ DE VOORSTELLING KANEELVINGERS

Stefan en Peter Hertmans brengen op 6 december samen met het BJO hun voorstelling KANEELVINGERS. Hoe hebben de schrijver en de muzikant tekst en muziek op elkaar afgestemd waardoor de muziek de tekst verstaanbaarder maakt en vice versa? De teksten uit de dichtbundel van Stefaan Hertmans worden na enige duiding plots heel concreet. En hoe wordt de muziek van zijn broer hier dan aan gekoppeld? Een boeiende inkijk/inleiding tot een bijzondere voorstelling door één van de makers zelf.

 

OVER KANEELVINGERS:
Nu eens ondersteunt de muziek de tekst, dan weer keren de rollen om. Woord en jazz inspireren elkaar en versmelten nu en dan. Peter neemt zelf de gitaarsolo’s voor zijn rekening en Fay Claassen zingt enkele teksten en vocalises. Het resultaat is een dichterlijke fusion van jazz, poëzie, woord en zang.

STEFAN HERTMANS (1951) is auteur van een omvangrijk oeuvre, bestaande uit romans, verhalen, essays, toneel en vooral veel poëzie. Zijn meest recente roman Oorlog en Terpentijn werd bekroond met de AKO Literatuurprijs (2014) en kent internationaal succes. In maart 2016 won hij met dit boek De Inktaap, dé literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied.

PETER HERTMANS (1960) is de jongere broer van de schrijver. Peter is jazzgitarist, componist en arrangeur en een van de vaste waarden in de Belgische jazzwereld. Hij speelde in verschillende formaties (met o.a. Dré Pallemaerts, Jean-Louis Rassinfosse, Philippe Aerts, Erwin Vann en vele anderen). Zijn meest recente cd Dedication verscheen in 2015 (W.E.R.F.).

Data

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Jongeren -21 : 5.25 euro
  • Lerarenkaart: 6 euro
  • Mini extra ticket met code: 6.65 euro
  • Midi extra ticket met code: 5.95 euro
  • maxi extra ticket met code: 5.25 euro

Extra

Lezing door Peter Hertmans.

duur: 75 min

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be