Elkaar helpen bij verlies en verdriet.

LEZING Manu Keirse

“Elkaar helpen bij verlies en verdriet” een lezing door Manu Keirse met voorwoord van Kristin Verellen, oprichtster “Circles - We have the choice.

Beerselaar Kristin Verellen die haar partner verloor bij de aanslagen van Maalbeek op 22 maart 2016 is oprichtster van “Circles – We have the choice”. Dit vrijwillig burger- initiatief dat uitgegroeid is uit een kring vrienden, organiseren momenten van zinvol samenzijn in Cirkel en worden begeleid door professionele facilitators . In een wereld waar verharding, polarisering, extremisme, blind geweld en terreur leiden tot traumatiserende situaties willen ze mee bouwen aan een cultuur van inclusie en dialoog, trauma helen in mensen en gemeenschappen, machteloosheid ombuigen in kracht en mensen van hart tot hart verbinden.

Manu Keirse:“Om verlies te overleven moet je rouwarbeid verrichten. Je kunt mensen hierbij helpen of het hen moeilijker maken. Het is een opdracht van elke burger om mensen hierin behulpzaam te zijn. Maar misvattingen over wat adequaat omgaan is met verdriet en rouw maken dat veel mensen verkeerd reageren. Deze lezing kan zowel mensen in rouw zelf als hun familie, hun vrienden, hun studie- en werkomgeving leren wat helpt en niet helpt in situaties van verdriet. Meer weten kan je in verdriet helpen om je eigen reacties en gevoelens te verstaan en je beter te handhaven op moeilijke momenten. Als omgeving kunnen je leren de juiste ondersteuning te bieden.”

Na de lezing kan je rustig napraten in de foyer, enkele begeleiders zullen ter beschikking zijn.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Made in Beerselmade in beersel
  • voorverkoop: 5 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

lezing door Manu Keirse Emeritus hoogleraar verliesverwerking Faculteit geneeskunde KU Leuven

Met voorwoord van Kristin Verellen oprichtster “Circles - We have the choice”

Moderator: Sigrid Bousset

organisatie: Veerle Leroy

Maandag 11 juni 2018
Deuren 19.30
Start 20 uur in CC De Meent