PHANTOM THREAD

FILM

In het naoorlogse Londen wordt de fameuze kleermaker Reynolds Woodcock uitverkoren om kleren te ontwerpen voor de Londense jetset en de leden van het koninklijk huis. Voor Reynolds is zijn vak een kunst en zijn creaties kleine kunstwerken. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak geregisseerde en geplande leven op zijn kop zet.

Bijna tien jaar na de box-office hit THERE WILL BE BLOOD sieren regisseur Paul Thomas Anderson (MAGNOLIA, PUNCH DRUNK LOVE & THE MASTER) en drievoudig Oscarwinnaar Day-Lewis terug samen een filmaffiche. PHANTOM THREAD is een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. De film kreeg in het totaal 6 nominaties en ging naar huis met 1 beeldje. PHANTOM THREAD zal naar verluidt Day-Lewis’ laatste film worden.

Over PHANTOM THREAD

Met PHANTOM THREAD serveert Paul Thomas Anderson een oogverblindend elegant meesterwerkje. Wat begint als een bedrieglijk simpele love story, mondt uit in een verrassend ondeugende analyse van het mannelijke ego. Day-Lewis zorgt voor een knetterend afscheid in zijn rol van narcistische modeontwerper. Anderson tovert een mateloos fascinerend machtsspel tussen man en vrouw op het scherm. SM zonder zweepjes, honderd keer spannender dan de drie FIFTY SHADES-films samen. En dat allemaal met een gevoel voor pure schoonheid waar Reynolds Woodcock himself een puntje aan zou kunnen zuigen. PHANTOM THREAD is het toppunt van elegantie, een eindeloos defilé van stijlvolle kostuums, decors en camerabewegingen. Aan elkaar genaaid door de bezwerende muziek van Jonny Greenwood – ook al zo’n meester in zijn vak. (De Morgen – Lieven Trio)

TRAILER


binnenkort in CC de Meent

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Filmpas: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

VS, 2017.

Regie: Paul Thomas Anderson
Met o.a.: Daniel Day Lewis, Vicky Krieps & Lesley Manville.

Duur: 90 min.
Originele versie NL/FR ondertiteld.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be