THE DEATH OF STALIN

FILM

Britse satire over de dagen voor de begrafenis van Stalin. Dagen die een sardonisch licht werpen op alle waanzin, verdorvenheid en onmenselijkheid van zijn dictatoriale regime. Dagen die de mannen uit zijn entourage zullen vechten om de erfenis van de hoogste macht. En dit allemaal gebaseerd op ware gebeurtenissen.

THE DEATH OF STALIN speelt zich af in de dagen na Stalins dood, terwijl zijn kernteam van ministers proberen de macht over de Sovjet-Unie te verkrijgen. Sommigen strijden voor positieve verandering, anderen hebben hele andere plannen. Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij dood verklaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.

Over THE DEATH OF STALIN

Een komedie over Stalin: je moet het maar durven. Maar Armando Iannucci, het brein achter de succesvolle HBO-reeks Veep, is niet bang van bijtende humor die ook ergens over gaat. Al is het vooral zijn ensemblecast die THE DEATH OF STALIN tot hoogst entertainende geschiedenis verheft. THE DEATH OF STALIN verveelt niet én biedt een bijzondere inkijk in de radarwerken van een moreel door en door rot regime. Iets meer visueel lef en iets subtielere dialogen hadden de film nog meer scherpte verleend, maar u hoort ons niet klagen: dit is de meest amusante geschiedenisles die we ooit hebben gekregen. (De Morgen – Ewoud Ceulemans)

TRAILER

The Death of Stalin | film 2018 | Armando Iannucci | Video's (trailers)

Lachen met Russische politici doe je niet ongestraft. Dat het satirische The Death of Stalin uit de Russische bioscopen werd verbannen, mag dan ook geen verrassing heten. Maar regisseur Armando Iannucci, bekend van tv-series als The Thick of It en Veep, maakt zich weinig zorgen.


binnenkort in CC de Meent

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Filmpas: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

Verenigd Koninkrijk, 2017
Regie:
Armando Iannucci
Met o.a.:
Steve Buscemi, Simon Russel Beale, Michael Palin, Rupert Friend, Jason Isaacs, Jeffrey Tambor, Andrea Riseborough, Olga Kurylenko, Paddy Considine,

Komedie-drama
Originele versie Nl/fr ondertiteld
Duur:
107 min.

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be