THE POST

FILM

Het verhaal is gebaseerd op de onthulling van de Pentagon Papers, geheime documenten over de Vietnamoorlog. Als Daniel Ellsberg tot de ontdekking komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een enorm dilemma: het openbaar maken, of het verzwijgen in het belang van de nationale veiligheid. Katharine Graham, Amerika’s eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post samen met haar redacteur Ben Bradlee zetten alles in het werk om de documenten te publiceren na een verbod van de regering.

Over THE POST

Het is werkelijk ongelooflijk hoe Spielberg een twintigtal personages op een heldere manier weet uit te diepen en ze met een enorme zwierigheid door het verhaal loodst. Bovendien verbluft hij met een immer inventieve cameravoering en knipoogt hij naar hartenlust naar klassiekers als ALL THE PRESIDENT'S MEN, KISS ME DEADLY en JFK. (Vertigo – Chris Craps)

Het scenario is zo goed opgebouwd, en de regie zo efficiënt, dat je er bijna overheen zou kijken. Maar om dit soort complexe materie tot zo’n glasheldere vertelling te kneden, dat vraagt een enorm vakmanschap. De focus op Katharine Graham, die als vrouw in een mannenbastion langzaam maar zeker voor zichzelf leert opkomen, geeft de film bovendien een zachte, persoonlijke touch. De brandend actuele boodschap ligt er soms wat dik op. Maar dat andere hete hangijzer – de botsing tussen macht en pers – behandelt Spielberg nagenoeg perfect. Terwijl je je rot amuseert, doet hij je nadenken over het belang van diepgravende en onafhankelijke journalistiek, die zich niet laat beïnvloeden door politieke druk of commerciële resultaten. Relevanter kan een film haast niet zijn. (De Morgen – Lieven Trio)

Dit gloeiend relevante drama laat u twee uur lang op het puntje van uw stoel meeleven met enkele krantenjournalisten die vechten voor hun hoogste goed: de persvrijheid. En Spielberg is in vorm: een scène waarin een journalist een telefoon vastgrijpt en aan zijn gesprekspartner vraagt of diens bron dezelfde is als die van The New York Times, is bijna net zo spannend als de kooiscène uit JAWS. (Humo – Erik Stockman)

trailer THE POST

The Post | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Steven Spielberg directs Meryl Streep and Tom Hanks in The Post, a thrilling drama about the unlikely partnership between The Washington Post's Katharine Graham (Streep), the first female publisher of a major American newspaper, and editor Ben Bradlee (Hanks), as they race to catch up with The New York Times to expose a massive cover-up of government secrets that spanned three decades and four U.S.

bekijk ook

CALL ME BY YOUR NAME

FILM

zo 13 mei 2018

20u00

Zomer 1983. De 17-jarige Elio logeert bij zijn vader aan…

THE FLORIDA PROJECT

FILM

zo 20 mei 2018

20u00

Moonee (6) heeft een eigenwijs karaktertje. Samen met enkele vrijpostige…

KUNSTENBO(!)SDESARTS

PARK LEMBEEK

ma 21 mei 2018

13u00

Voor het derde jaar op rij organiseren de cultuurcentra van…

THE SHAPE OF WATER

FILM

zo 3 jun 2018

20u00

Een zeewezen wordt begin jaren zestig in een Amerikaanse legerbasis…

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING MISSOURI

FILM

zo 10 jun 2018

20u00

Op een dag prijken drie ongewone aanplakborden langs de weg…

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Filmpas: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

Verenigde Staten, 2018

Regie: Steven Spielberg
Met oa:
Meryl Streep en Tom Hanks
Genre: Historisch drama
Duur: 117 min

Infofiche