BLADE RUNNER 2049

FILM

Ridley Scotts sciencefictionfilm BLADE RUNNER (1982) is uitgegroeid tot een ware cultklassieker. Nu 35 jaar later heeft Ridley Scott, als producent, voor de langverwachte sequel Denis Villeneuve als regisseur gekozen. Villeneuve bewees met zijn vorige films (INCENDIES, SICARIO) dat hij uit het juiste hout is gesneden om er een gedenkwaardige opvolger van te maken.

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD- agent K, een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard, een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

Over BLADE RUNNER 2049

Villeneuves grote verdienste is dat BLADE RUNNER 2049 géén herkauwing is van het origineel, geen eindeloze knipogenparade en al helemaal geen zielloos flipperkastfestijn zoals de remakes van ROBOCOP en TOTAL RECALL. Nee, Villeneuve is erin geslaagd om, zonder Ridley Scott schaamteloos na te apen, het origineel te vatten: het benauwende mysterie, de grenzeloze ambitie, de existentiële, ongemeen dróévige, melancholische doemsfeer. Daarbovenop geeft Ryan Gosling de mooiste performance uit zijn carrière en maakte cameraman Deakins van BLADE RUNNER 2049 een kunstwerk. (Humo – VVP)

Het acteerwerk is over de hele lijn fantastisch: Ryan Gosling is beter dan ooit, onder zijn uitgestreken gezicht zie je hem vaak in close-up worstelen met ingehouden emoties. Ook Harrison Ford heeft al lang niet meer zo ontroerd, en de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks mag zich gerust de revelatie van de film noemen met haar dreigende performance. Ga deze film op een zo groot mogelijk scherm zien. Alleen zo kan u zich helemaal laten opslokken door dit audiovisuele monster van overweldigende apocalyptische stadslandschappen, zinnenprikkelende kleurencomposities en alarmerende geluiden – de muziek van Nolan-componist Hans Zimmer en Benjamin Walfisch klinkt soms als een op hol geslagen machine. (De Morgen – Lieven Trio)

Op een dag in de toekomst zal men zich afvragen waarom de mensheid aan het begin van de jaren 2000 plots wereldwijd Denis Villeneuve begon te aanbidden. Het antwoord zal BLADE RUNNER 2049 zijn. (Focus Knack – Sam De Wilde)

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 - trailer 2

BLADE RUNNER 2049 draait vanaf 5 oktober in de bioscoop, met o.a. Harrison Ford, Ryan Gosling, Jared Leto, Dave Bautista, Sylvia Hoeks en Sallie Harmsen. Geregiseerd door Denis Villeneuve. Geproduceerd door Ridley Scott. https://www.facebook.com/BladeRunnerFilm/

bekijk ook

OTOMACHINE

LIVE

vr 30 mrt 2018

20u15

Otomachine is een verbluffende funkformatie met maar liefst 15 muzikanten…

RABOT

FILM

zo 8 apr 2018

20u00

RABOT vertelt het verhaal van een sociaal woonblok dat tegen…

PATSER

FILM

zo 15 apr 2018

20u00

Vier vrienden op ’t Kiel in Antwerpen die ervan dromen…

DOUNIA MAHAMMED - CIRCUIT X

SALUT COPAIN

do 19 apr 2018

20u15

SALUT COPAIN is een verwonderde voorstelling over het zelf en…

STAR WARS VIII: THE LAST JEDI

FILM

zo 22 apr 2018

20u00

In deel 8 van deze sciencefictionsaga, gaat Rey verder op…

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Filmpas: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

Verenigde Staten. 2017.

Regie: Dennis Villeneuve
Met o.a.: Harrison Ford, Ryan Gosling, Dave Bautista, Robin Wright, Jared Leto
Duur: 163 min.
Genre: Actie/Sciencefiction.

Infofiche