FAÇADES

FILM

Nadat ze al samen de succesvolle televisieserie CLAN en het internationaal gelauwerde BEAU SÉJOUR regisseerden, richt het Brusselse regieduo Kaat Beels en Nathalie Basteyns zich nu opnieuw op het grote scherm. Het resultaat is een beklijvend drama over geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma’s.

Alex staat onverwacht op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek wordt gelaten door haar moeder. Ze trekt bij hem in om voor hem te zorgen, en stelt daardoor haar eigen leven in vraag. Wil ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Ze heeft zijn avontuurtjes jarenlang toegestaan, maar is ze wel écht gelukkig bij hem? Of moet ze, net als haar ouders, de façade laten vallen? Een beklemmend drama over geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma’s.

Over FAÇADES

Op het eerste gezicht lijkt FAÇADES een erg abstracte titel voor een aanvankelijk nogal banaal familiedrama, maar naarmate de plot zich ontrolt, besef je als kijker meer en meer dat Alex in de loop der jaren is gaan geloven in de leugentjes om bestwil die ze zelf heeft bedacht om haar leven draaglijker te maken. Dat haar vader een heilige is, dat ze vrijgevochten genoeg is om de strapatsen van haar echtgenoot te relativeren, en dat ze haar leven helemaal in eigen handen heeft. Bedrog en zelfbedrog gaan hand in hand, en wanneer Alex' illusies voorzichtig worden doorprikt, met een naald zo fijn dat ze je amper kunt zien, besef je pas de tragiek die in haar personage schuilgaat. (De Morgen – Ewoud Ceulemans)

De juiste acteurs kiezen is cruciaal voor een film. Of zoals de grote Robert Altman het vier decennia geleden formuleerde: ‘Als de casting achter de rug is, heb ik al 90 procent van mijn creatieve werk gedaan.’ Regisseursduo Kaat Beels en Nathalie Basteyns mag zichzelf dan ook een grote pluim op de hoed steken. De voornaamste reden om hun eerste gezamenlijke langspeelfilm FAÇADES een kans te geven, staat immers in het groot op de affiche: Natali Broods. De actrice wordt uitstekend omringd door onder meer Johan Leysen, Frieda Pittoors en Theo Maassen, maar zij moet wel het grootste deel van het familiedrama op haar schouders nemen. (De Tijd – Ruben Nollet)

FACADES Trailer (2017)

bekijk ook

THE SQUARE

FILM

zo 4 mrt 2018

20u00

Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte…

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER

ABIGAIL'S PARTY

za 10 mrt 2018

20u15

ABIGAIL’S PARTY (of ‘Cindy’s Surboum’ voor de Brusselaars) is een…

VLAAMS MUZIEKTHEATER

DE VOGELHANDELAAR

za 31 mrt 2018

20u15

Het Vlaams Muziektheater brengt met ‘De Vogelhandelaar’ een van de…

RABOT

FILM

zo 8 apr 2018

20u00

RABOT vertelt het verhaal van een sociaal woonblok dat tegen…

LAÏS

LAÏS OMHELST DE KLEINKUNST

do 26 apr 2018

20u15

De dames van Laïs kiezen uit de schat aan nummers…

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Filmpas: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

2017, België

Regie: Kaat Beels & Nathalie Basteyns
Met o.a.
: Johan Leysen, Natali Broods, Theo Maassen
Duur:
91 min.
Genre: drama

Infofiche