THE MOUNTAIN BETWEEN US

FILM

Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven. Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis. Ze vragen het uiterste van elkaar om te overleven, waardoor er onverwachts een aantrekkingskracht wordt aangewakkerd tussen de twee.

Over THE MOUNTAIN BETWEEN US

Abu-Assad mag zich in zijn handjes knijpen dat hij na behoorlijk wat castwisselingen uiteindelijk de berg op mocht met Kate Winslet en Idris Elba. Het acteurduo heeft een geweldige klik op het scherm en dat is ook wel een hoofdvereiste. Deze chemie is er zowel bij momenten van toenadering als wanneer de twee elkaar in de haren vliegen. THE MOUNTAIN BETWEEN US is prachtig geschoten, grotendeels in Canada overigens, waarbij de woeste natuurkrachten haast als een derde hoofdpersoon door kunnen gaan. Alex en Ben zijn er dan ook compleet van afhankelijk, waarbij het ook niet echt helpt dat ze een behoorlijke klap van de crash hebben opgelopen. (Filmtotaal – Arjan Welles)

Het is aan het talent van Winslet en Elba te danken dat we meegaan in het verhaal. Hun personages zijn niet bepaald driedimensionaal, maar doordat ze neergezet worden door zulke interessante acteurs komen ze toch bijna tot leven. Daarnaast weten ze ook op de juiste momenten wat broodnodige humor toe te voegen. De adembenemend mooie natuur – er werd gefilmd in het grensgebied tussen Alberta en British Columbia in Canada – wordt door Abu-Assad en de Australische cinematografe Mandy Walker zo treffend in beeld gevat dat je jezelf ook gestrand voelt in een eindeloos wit en onherbergzaam landschap. (Cinemagazine – Patricia Smagge)

The Mountain Between Us

The Mountain Between Us | Officiële trailer 1 NL ondertiteld | 26 oktober in de bioscoop

THE MOUNTAIN BETWEEN US is vanaf 26 oktober in de bioscoop te zien. Na een tragisch vliegtuigongeluk zijn twee vreemden op elkaar aangewezen om onder barre omstandigheden op een afgelegen, met sneeuw bedekte berg te overleven. Als ze zich realiseren dat er geen hulp zal komen, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis.

bekijk ook

FAÇADES

FILM

zo 25 feb 2018

20u00

Nadat ze al samen de succesvolle televisieserie CLAN en het…

THE SQUARE

FILM

zo 4 mrt 2018

20u00

Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte…

OTOMACHINE

LIVE

vr 30 mrt 2018

20u15

Otomachine is een verbluffende funkformatie met maar liefst 15 muzikanten…

HYDROGEN SEA

AUTOMATA

do 12 apr 2018

20u15

Met AUTOMATA biedt Hydrogen Sea reactie tegen de moderne wereld…

DOUNIA MAHAMMED - CIRCUIT X

SALUT COPAIN

do 19 apr 2018

20u15

SALUT COPAIN is een verwonderde voorstelling over het zelf en…

Praktisch

  • Filmpas: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

2017, Verenigde Staten

regie: Hany Abu-Assad
met o.a.:
Kate Winslet, Idris Elba, Dermot Mulroney
duur:
103 min.
genre: drama/actiefilm

Infofiche