VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE

FILM

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef.

Over VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE

Soms word je als recensent keihard met je eigen vooroordelen geconfronteerd. Zo moeten we toegeven dat we met lange tanden naar de persvoorstelling van VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE trokken. Oké, we hadden de gelijknamige debuutroman van Griet Op de Beeck niet gelezen, maar de wollige synopsis deed ons toch eerder een film vermoeden voor zotte dozen die eens lekker zonder de kids wilden gaan snotteren in de cinema, dan een volwassen drama. Gelukkig bewijst regisseur Jan Matthys (QUIZ ME QUICK) ons ongelijk met zijn eerste bioscoopfilm. Toen we naar de aftiteling zaten te turen, konden we het niet meer ontkennen: lang geleden dat een Vlaamse film ons nog zo ontroerd had. (De Morgen – Lieven Trio)

Belgisch regisseur Jan Matthys levert met VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE zijn eerste langspeelfilm af. Brit Van Hoof, die de rol van Eva vertolkt, speelt haar eerste hoofdrol en het scenario werd geschreven door Griet Op de Beeck zelf. Zij weet de integerheid van haar roman perfect te vertalen naar het witte doek. In deze film van debutanten valt alles precies op zijn plek: het scenario is ingetogen en herkenbaar, de cameravoering is intiem en meeslepend en de muziek – geschreven door woordkunstenaar SPINVIS – is prachtig. Zelden komt het voor dat een film je zo bijblijft en zich zo in je hoofd weet te nestelen als VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE doet. Het laat je happen naar adem, lachen door je tranen heen en uiteindelijk blijf je verslagen achter. VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE is als een twee uur durend Spinvisliedje: aangrijpend, persoonlijk en zó ontzettend knap gemaakt. (Andrea Huntjens)

Vele Hemels Boven de Zevende - Teaser

Vele Hemels Boven de Zevende - Teaser

Vele Hemels Boven de Zevende is de verfilming van de succesroman van Griet Op de Beeck. Vanaf 8 november 2017 in de Belgische bioscoop. --- Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus.

bekijk ook

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER

ABIGAIL'S PARTY

vr 9 mrt 2018

20u15

ABIGAIL’S PARTY (of ‘Cindy’s Surboum’ voor de Brusselaars) is een…

VLAAMS MUZIEKTHEATER

DE VOGELHANDELAAR

za 31 mrt 2018

20u15

Het Vlaams Muziektheater brengt met ‘De Vogelhandelaar’ een van de…

Praktisch

  • Filmpas: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

2017, België
Regie: Jan Matthys
Met o.a.: Koen De Graeve, Sara De Roo, Viviane De Muynck,…
Duur: 119 min.
Genre: drama

Naar het gelijknamige boek van Griet Op de Beeck.
Soundtrack: Spinvis.

Infofiche