LOVING VINCENT

FILM

LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen.

De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (THE QUEEN) en Saoirse Ronan (BROOKLYN).

Over LOVING VINCENT

LOVING VINCENT is een geanimeerde biopic. De makers grepen daarvoor terug naar de stijl en methode van de meester zelf. Elk van 65.000 frames zijn een handgeschilderd werk. Een berekend risico, niemand kon inschatten of dat tijdrovende en peperdure proces de gimmick zou overstijgen. Het moet gezegd: die individuele frames/schilderijen van puntjes, stipjes en streepjes lagen erg dicht naast het oeuvre van de Nederlander. (De Morgen – Ruben Broos)

Een dynamisch geheel, waarbij de schilderijen van Van Gogh een unieke wereld vormen waarbij zaken en stijlen prachtig in elkaar overvloeien. Dit wordt gecombineerd met een educatief, maar spannend misdaadverhaal waarin de theorie wordt onderzocht of iemand anders dan Vincent hem van het leven heeft beroofd. Het had op zo veel denkbare vlakken mis kunnen gaan bij LOVING VINCENT maar dat doet het niet. Dit is een ongeëvenaard met veel devotie en liefde opgetuigde animatiesensatie die je op een groot doek moet zien. (Filmtotaal – Arjan Welles)

LOVING VINCENT - Officiële Nederlandse trailer

Loving Vincent (Trailer) - Release 1 november

Loving Vincent De eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. -- Share : http://www.facebook.com/cineartbelgium Follow : http://www.twitter.com/CineartBE Watch : http://www.youtube.com/CineartBE Like : http://www.instagram.com/cineart_belgium

bekijk ook

HYDROGEN SEA

AUTOMATA

do 12 apr 2018

20u15

Met AUTOMATA biedt Hydrogen Sea reactie tegen de moderne wereld…

LAÏS

LAÏS OMHELST DE KLEINKUNST

do 26 apr 2018

20u15

De dames van Laïs kiezen uit de schat aan nummers…

Praktisch

  • Filmpas: 5 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro

Extra

2017, Polen, Verenigde Staten
regie:
Dorota Kobiela, Hugh Welchman.
met de stemmen van: o.a. Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk
duur:
94 min.
genre: Animatiefilm.
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Infofiche