HOME

FILM 3e graad secundair

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en elkaars leefwereld te begrijpen. In deze omgeving van twee worstelende generaties arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij kan goed opschieten met zijn neef Sammy en leert via diens vriendengroep ook John kennen. John zit in een ondraaglijke thuissituatie en Kevin voelt de drang om zijn nieuwe vriend te helpen. Op een avond slaat het noodlot toe en zet elke relatie onder druk.

“In alledaagse, kleine situaties, legt Home grote, persoonlijke drama’s bloot. Dit is een film die zijn eigenzinnigheid uit zijn herkenbaarheid haalt: een ongedwongen, maar onvermijdbare tragedie waarmee Fien Troch zichzelf overtreft.” (De Morgen, 9/1/2017)

Fien Troch: “Het uitgangspunt voor Home was een warm hart voor jongeren, voor het tiener zijn. Het vertelt hoe broos en ingewikkeld het is om puber te zijn en daarin de vaak moeilijke communicatie met volwassenen. Het is dan ook een film geworden die op het niveau van de jongeren zit en geen belerende vinger naar hen uitsteekt. Tegelijk raakt de film hele actuele thema’s aan en biedt hierdoor heel veel stof tot discussie en nadenken in het kader van de lessen.

”TIP VOOR DE LEERKRACHT: Bij deze film is het waardevol dat de leerkracht de film zelf eerst bekijkt en een goede inleiding voorziet voor de klasgroep. Belangrijk is ook om voldoende tijd te voorzien voor de nabespreking.

HOME (Trailer Belgie) - Release: 11/01/2017

HOME, een film van Fien Troch Met Sebastian Van Dun, Mistral Guidotti, Loïc Batog, Lena Suijkerbuijk, Kevin Janssens, Tom Audenaert, Karlijn Sileghem,...

bekijk ook

BIGFOOT JR. 3D

FILM

5 nov 2017

15u00

Nieuwste 3D-animatiefilm van Belgisch/Franse makers Ben Stassen en Jérémie Degruson…

DROOMKOORTS - Anke Zijlstra

SCHOOLVOORSTELLING onthaalklas

4 dec 2017

14u00

DROOMKOORTS is een woordeloos theaterstuk voor kinderen uit de onthaalklas.…

EARTH: ONE AMAZING DAY

SCHOOLFILM 3e & 4e leerjaar

18 dec 2017

09u30

Een perfecte film om het ecologisch bewustzijn van kinderen en…

OTHELLO - Theater de Toekomst

SCHOOLVOORSTELLING 3e graad secundair

30 jan 2018

13u30

Othello uit 1604 is één van Shakespeare’s meest opgevoerde stukken.…

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • Film Kassa: 7 euro

Extra

Speelfilm. België. 2016.

Nederlands gesproken.

Regie: Fien Troch.

Duur: 103 min.

Met aansluitend nabespreking door Fien Troch. Lesmap beschikbaar.

Locatie: Schouwburg CC de Meent.

Infofiche