LE FIDÈLE

FILM

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte "Bibi" Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld. Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?Verwacht je met LE FIDÈLE aan een stevige portie actie met schroeiend rubber, overvalscènes en achtervolgingen.

Over LE FIDÈLE

LE FIDÈLE is een misdaadfilm met een bloedend hart. De wervelende actiescènes, virtuoos gefilmd door director of photography Nicolas Karakatsanis, zijn als gracieuze balletten van beheerst geweld. Let op hoe de fantastische overval op de snelweg in één lange take wordt vastgelegd. LE FIDÈLE is geen kopstoot zoals RUNDSKOP. Wel een aangrijpende en eigenzinnige combinatie van genrefilm, gelaagd psychologisch portret en pure romantiek. En vooral: een ode aan een pure, misschien wel onhaalbare liefde. Wie zich op diezelfde onvoorwaardelijke manier overgeeft aan Gigi en Bibi, zal hun amour fou nog dagen voelen nasmeulen in zijn bloedbaan. (De Morgen – Lieven Trio)

Zonder zich te overhaasten bouwt Roskam aan een verhaalconstructie vol betekenislagen, rijke symboliek en krachtiger wordende emoties. In één ruk plaats hij zijn film op een slimme manier binnen het kader van beroemde genrefilms waarbij het noodlot centraal staat – zie onder meer HEAT, LE CERCLE ROUGE en BOB LE FLAMBEUR. En toch blijft Roskam persoonlijk, want LE FIDÈLE ligt helemaal in het verlengde van RUNDSKOP en THE DROP, films die eveneens raken aan het noirgenre, tragische en gekooide personages opvoeren en langzaam maar zeker op een uitbarsting afstevenen. (Vertigo – Chris Craps)

Le Fidèle - Officiële Trailer

Le Fidèle - Officiële Trailer / Bande-Annonce

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte "Bibi" Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Drama. België/Frankrijk/Nederland. 2017. NL gesproken, FR ondertiteld.

Regie: Michael R. Roskam.
Met: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Sam Louwyck, Stefaan Degand, Igor van Dessel.

Duur: 130 min.

Infofiche