DUNKIRK

FILM

DUNKIRK vertelt over Operatie Dynamo, een actie tijdens de Tweede Wereldoorlog aangaande de evacuatie van geallieerden uit Groot-Brittannië, België, Canada en Frankrijk op het strand van Duinkerken. De film opent met honderdduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten.

Over DUNKIRK

In plaats van ‘goed’ versus ‘slecht’, bedacht Nolan een verdeling van drie door elkaar verweven verhaallijnen: te land, ter zee en in de lucht. Op het macroniveau spelen ze alle drie een sleutelrol in de evacuatie, maar elk op een ander tempo. Zo'n niet-lineaire structuur – zij het helemaal anders – paste Nolan al eens in toe in MEMENTO. En opnieuw is het een briljant idee. Een sterke rode draad door dat verweven drieluik is de muziek. Hans Zimmer – vertrouwd geraakt met het genre in films als THE THIN RED LINE en PEARL HARBOR – maakte zich de bombastische oorlogsgeluiden voor deze film eigen. Alsof een voorbijscherende Luftwaffe in de soundtrack is verwerkt. Zimmer schreef ook een constant getik-tak dat de spanning blijft opdrijven, zelfs wanneer de vijand niet in zicht is. (De Morgen - Robin Broos)

Christopher Nolans nieuwste film DUNKIRK gooit hoge ogen. Met een drievoudige blik op een grauw en spannend oorlogsverhaal wordt duidelijk hoe dicht de geallieerden tijdens die befaamde Slag om Duinkerken bij de totale nederlaag stonden. (De Standaard – Jannes Zwaenepoel)

Christopher Nolan weet een verhaal met een grote schaal te vertellen door in te zetten op de kleine menselijke momenten. Oorlog is immers niet enkel hel of glorie; het kan ook zoiets simpels zijn als onder een grauwe lucht tussen het strandschuim in stilte wachten op een goede afloop, zelfs al is daar een wonder voor nodig. (Filmtotaal – Thierry Verhoeven)

Dunkirk | Officiële trailer

Dunkirk | Officiële trailer 3 NL ondertiteld | 20 juli in de bioscoop

Dunkirk is vanaf 20 juli 2017 in de bioscoop te zien. #Dunkirk Geregisseerd door Christopher Nolan. Officiële YouTube Channel van Warner Bros. Pictures Nederland. Abonneer je nu op het Warner Bros. Pictures Nederland kanaal: http://bit.ly/WarnerBrosNL Blijf op de hoogte van de nieuwste Warner Bros.

bekijk ook

BRAM DE LOOZE SOLO

PIANO E FORTE

30 nov 2017

20u15

Voor PIANO E FORTE dook jonge pianist Bram De Looze…

LE FIDÈLE

FILM

3 dec 2017

20u00

LE FIDÈLE is de derde langspeelfilm van Michaël R. Roskam…

BEN SLUIJS

BEN SLUIJS QUARTET

14 dec 2017

20u15

Ben Sluijs is een van de meest lyrische en poëtische…

HET TWEEDE GELAAT

FILM

17 dec 2017

20u00

Na o.a. HET VONNIS en DOSSIER K is HET TWEEDE…

LOGE 10 THEATERPRODUCTIES

OLIVER TWIST

23 dec 2017

20u15

OLIVER TWIST is een prachtige theaterbewerking van het alom bekende…

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Actiethriller. VS 2017.
Originele versie. NL/FR ondertiteld.
Regie:
Christopher Nolan. Met: Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy. Duur: 106 min.

Infofiche