CARGO

FILM

In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

Over CARGO

Coulier past zijn vertelstijl aan aan zijn personages: zij zijn kort van stof, de film dus ook – getuige de slanke speelduur van anderhalf uur. Er zit geen scène te veel in CARGO, nergens wordt er een uitleggerige speech gegeven of een achterliggend idee te dik aangezet. Wie dat al in zijn debuutfilm klaarspeelt, gaat een mooie toekomst tegemoet. Een meeslepend verhaal, een geloofwaardig universum, oog voor detail en overtuigende acteerprestaties: CARGO beschikt over alle nodige ingrediënten voor een oerdegelijk drama. (De Morgen – Lieven Trio)

Oliepakken aan en kijken!. (Humo – Erik Stockman)

De West-Vlaming die tot tweemaal toe met een kortfilm het Festival van Cannes overtuigde, heeft een gezond vertrouwen in de kracht van cinema. Ruwe, ruige cinema die niet terugdeinst voor de hardheid van een vissersbestaan. Meerdere scènes halen vlot zes, zeven beaufort. Het majestueuze uitvaren van De Broodwinner en de helse toestanden aan boord wanneer een nachtelijke storm de zee woest maakt, zijn evidente voorbeelden. Maar ook heel wat kleinere momenten – blikken van bebaarde vissers die stug in de verte turen of van een kind dat dezelfde kant opgaat – hebben een schurende schoonheid. (Bruzz)

CARGO - Officiƫle trailer

CARGO - Officiƫle trailer (Gilles Coulier)

CARGO Releasedatum: 13/09/2017 In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Drama. België. 2017.
NL gesproken. FR ondertiteld.
Regie: Gilles Coulier.
Met: Sam Louwyck, Wim Willaert, Sebastien Dewaele.
Duur: 91 min.


Infofiche