WAR FOR THE PLANET OF THE APES

FILM

Een mensenleger onder leiding van een meedogenloze kolonel, krijgt de opdracht om de apenkolonie van Caesar uit te roeien. Na de vele verliezen van zijn soortgenoten, en worstelend met zijn duistere kant, start Caesar zijn zoektocht naar wraak. Wanneer Caesar en de kolonel uiteindelijk oog in oog met elkaar staan, nemen ze het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van beide soorten zal bepalen en de toekomst van de planeet zal beslissen.

Vervolg op de film DAWN OF THE PLANET OF THE APES uit 2014.

Over WAR FOR THE PLANET OF THE APES

Inhoudelijk is WAR FOR THE PLANET OF THE APES wel het rijkste deel van deze nieuwe trilogie, met onderliggende thema’s als radicalisering, de wortels van geweld en de wazige grens tussen goed en kwaad. De kans is klein dat u deze zomer een blockbuster tegenkomt die u meer aan het denken zet. Bovendien is dit de meest persoonlijke en emotionele APES-film tot nog toe: het medeleven met Caesar is totaal, en nieuwkomer Bad Ape (Steve Zahn) is het meest ontwapenende CGI-schepsel sinds Bing Bong uit INSIDE OUT. Dat heeft te maken met het uitstekende scenario, maar minstens evenveel met de technologie en het vakmanschap van de acteurs achter de pixels. De apen zien er nu officieel even echt uit als de mensen. (De Morgen – Lieven Trio)

Onze innerlijke gorilla gromt tevreden. (Humo – Erik Stockman)

WAR FOR THE PLANET OF THE APES sluit mooi aan op de klassieke films, geeft Caesar een sterke karakterboog en kent een poëtisch einde voor de mensheid. Met fantastisch acteerwerk, prachtige (computer)beelden, gedoseerde actie en bovenal personages met diepgang. Een echte oorlogsfilm, met emotionele impact in plaats van nodeloze explosies. Daarmee is WAR FOR THE PLANET OF THE APES een zeldzaam geval, het laatste deel in een reeks blockbusters met inhoud. Al zijn de moderne PLANET OF THE APES-films niet per se ondergewaardeerd, ze verdienen meer lof in de dagelijkse discussie dan ze krijgen. Helemaal nu Caesars ijzersterke trilogie compleet is. (Filmtotaal – Martijn Hamerling)

War for the Planet of the Apes | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

War for the Planet of the Apes | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

In War for the Planet of the Apes, the third chapter of the critically acclaimed blockbuster franchise, Caesar and his apes are forced into a deadly conflict with an army of humans led by a ruthless Colonel. After the apes suffer unimaginable losses, Caesar wrestles with his darker instincts and begins his own mythic quest to avenge his kind.

bekijk ook

OTOMACHINE

LIVE

vr 30 mrt 2018

20u15

Otomachine is een verbluffende funkformatie met maar liefst 15 muzikanten…

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Sciencefictionfilm. VS 2017.
Originele versie. NL/FR ondertiteld.
Regie:
Matt Reeves.
Met:
Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Judy Greer.
Duur:
147 min.

Infofiche