VICEROY' S HOUSE

FILM

Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten, verhuist voor een periode van zes maanden met zijn echtgenote en dochter naar New Delhi. Als laatste onderkoning is het zijn taak de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs. De liefde tussen Jeet, een jonge hindoebediende en Aalia, een moslimvrouw die in het paleis werkt, loopt gevaar ten onder te gaan door de tumultueuze gebeurtenissen en hun eigen conflicten met hun respectievelijke religieuze gemeenschappen.

Over VICEROY'S HOUSE

Hoewel Bonneville niet echt veel gelijkenis toont met de echte Mountbatten, speelt hij met verve de rol van de man die, zoals Ismay in de film opmerkt, in staat is met zijn charme een aasgier van een lijk af te praten. Gillian Anderson speelt de idealistische en empathische Edwina Mountbatten met een vlekkeloos upperclass Brits accent. Visueel ziet VICEROY'S HOUSE er prachtig uit: alles is opgenomen op locatie. Het Viceroy House is inmiddels omgedoopt tot Rashtrapati Bhavan en fungeert nu als het werkpaleis van de president van India. Het Viceroy’s House is in zijn majestueuze omvang en schoonheid bijna een personage op zich. 
Een ander handigheidje is dat oude bioscoopjournaals gemengd worden met zwart-witscènes met de acteurs, zodat de nodige historische context geschetst kan worden en de kijker een beeld krijgt van wat er zich in de buitenwereld afspeelt. (Cinemagazine – Hans Geurts)

VICEROY'S HOUSE - Official Trailer - Hugh Bonneville, Gillian Anderson.

VICEROY'S HOUSE - Official Trailer - Hugh Bonneville, Gillian Anderson. IN CINEMAS NOW

The End of an Empire. The Birth of Two Nations. Based on a True Story. IN UK CINEMAS 3RD MARCH 2017 Directed by Gurinder Chadha, VICEROY'S HOUSE tells the true story of the final months of British rule in India. Viceroy's House in Delhi was the home of the British rulers of India.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Drama. Groot-Brittannië/India. 2017.

Originele versie. NL/FR ondertiteld.

Regie: Gurinder Chadha. Met: Gillian Anderson, Hugh Bonneville, Michael Gambon.

Duur: 106 min.

MET TAART EN GRATIS KOP KOFFIE TIJDENS DE PAUZE

Infofiche