MY COUSIN RACHEL

FILM

De jonge Engelsman Philip de Cornish erft het landgoed van zijn voogd. Al snel wordt Philip verliefd op zijn verleidelijke nichtje Rachel. Zijn gevoelens worden echter complex als er bewijs naar boven komt dat suggereert dat Rachel Philips voogd heeft vermoord en ze alleen belangstelling in Philip heeft om de erfenis te stelen.

MY COUSIN RACHEL is een Amerikaans-Britse romantische dramafilm, geregisseerd door Roger Michell en gebaseerd op de roman uit 1951 geschreven door Daphne du Maurier.

Over MY COUSIN RACHEL
De film is gebaseerd op een roman van Daphne du Maurier, waarvan Hitchock eerder al THE BIRDS en REBECCA verfilmde. Mysterie met een stevige psychologische ondertoon, dus. Meer nog dan over moord en liefde, gaat dit verhaal over wat mannen op vrouwen projecteren. Philip is opgegroeid zonder vrouwen in zijn omgeving. Zijn beeld van de andere sekse is daardoor tegelijk vrouwonvriendelijk en hopeloos romantisch. Michell duwt je in zijn perspectief, en laat je afwisselend geloven dat Rachel een engel is, of – geholpen door Weisz’ zwoele aura – een verleidster die mannen opslokt en gepluimd (of zelfs dood) weer uitspuwt. “Did she? Or didn’t she?”, vraagt Philip zich aan het begint van de film luidop af. Is Rachel een moorddadige golddigger? Of eerder een vrouw die op subtiele wijze voor haar vrijheid vecht, en zich daardoor onvermijdelijk verdacht maakt? Geregeld denk je het als kijker beter te weten dan de personages, maar uiteindelijk geeft de film geen eenduidig antwoord. De onzekerheid voelt heerlijk. (De Morgen – Lieven Trio)

Michells film weet hedendaagse psychologie en eigentijdse twijfel toe te voegen aan het genre van het kostuumdrama. Hij verbeeldt die historische setting met behulp van een voyeuristische handheld camera en vermengt zo klassiek met film noir. Het knappe aan MY COUSIN RACHEL is dat deze stilistische en inhoudelijke tegenstellingen het ambigue en mysterieuze karakter van zowel de film, als van het personage van de titelrol versterken. Rachel Weisz blijft, met haar sterke rol, een raadsel. Is ze een manipulatrice? Of een feministe? En Philip, eveneens goed vertolkt door Sam Claflin: is hij een naïeve knul of een onnozele macho? Is 'ie dom of gewoonweg verliefd? Een ding is zeker: MY COUSIN RACHEL is een duistere romance en een pakkend en verrassend mysterie. (Filmtotaal – Danitsa Linders)

My Cousin Rachel | Officiƫle trailer NL ondertiteld | 22 juni in de bioscoop

My Cousin Rachel | Officiƫle trailer NL ondertiteld | 22 juni in de bioscoop

My Cousin Rachel is vanaf 22 juni 2017 in de bioscoop te zien. De thriller MY COUSIN RACHEL vertelt het duistere en romantische verhaal van een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en prachtige nicht, omdat hij haar ervan verdenkt zijn voogd te hebben vermoord.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Romantisch drama. Groot-Brittannië/VS 2017.
Originele versie. NL/FR ondertiteld.

Regie: Roger Michell. Met: Rachel Weisz, Sam Claflin, Iain Glen.
Duur:
106 min.

Infofiche