THE BIG SICK

FILM LADIES@TheMovies

Steun de strijd tegen (borst)kanker. Zin in een avondje uit met vriendinnen? Kom dan naar de Ladies at the Movies in CC de Meent. In het kader van (borst)kankeropsporing organiseert de dienst Welzijn i.s.m. logo Zenneland de film ‘The Big Sick’. Na de filmvoorstelling trakteren we u op een glaasje, een hapje, een leuke attentie en een goodiebag. De opbrengst van deze filmvoorstelling gaat integraal naar Kom op tegen Kanker Beersel en Think-Pink.

Na een onenightstand zijn de New Yorkse stand-upcomedian Kumail en Emily smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders. Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

Over THE BIG SICK

THE BIG SICK had een muf (en melig) ziekenhuisdrama kunnen worden, maar een nooit opdrogend infuus van bijzonder leuke grappen en frisse dialogen houdt de film in blakende gezondheid. Bovendien heeft het verhaal een gelaagdheid die je niet verwacht in een zomerse romcom. Centraal staat Kumails moeilijke onderhandeling tussen traditie en moderniteit, die voor kijkers met een migratieachtergrond erg vertrouwd moet voelen. (De Morgen – Lieven Trio)

Als THE BIG SICK enkel een komedie was geweest over moeilijkheden en tegenslagen, dan was twee uur speeltijd echt te veel van het goede geweest. Maar Showalter heeft door de goede balans van drama en lichtere momenten geen enkele moeite om zijn publiek zo lang bij de les te houden. De echte Kumail heeft zijn eigen ervaringen met deze zeer geslaagde speelfilm niet alleen van zich afgeschreven, maar weet er ook met gepaste afstand en zelfreflectie op terug te kijken. Zijn dialogen en subtiele kwinkslagen zijn een schot in de roos, de casting van Zoe Kazan als zijn directe tegenspeelster een meesterzet. (Filmtotaal – Arjan Welles)

The Big Sick – Official US Trailer [HD] | Amazon Studios

The Big Sick - Official US Trailer [HD] | Amazon Studios

The Big Sick is based on the real-life courtship between Pakistan-born comedian Kumail Nanjiani (Kumail Nanjiani) and grad student Emily Gordon (Zoe Kazan) who fall in love but struggle as their cultures clash. When Emily contracts a mysterious illness, Kumail finds himself forced to face her feisty parents, his family's expectations, and his true feelings.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Komedie. VS 2017.

Originele versie. NL/FR ondertiteld.

Regie: Michael Showalter.

Met: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter. Duur: 119 min.

Infofiche