120 BATTEMENTS PAR MINUTE

FILM

Begin jaren 90. Terwijl aids reeds 10 jaar slachtoffers maakt, versterken de militanten van Act Up-Parijs hun acties tegen de algemene onverschilligheid. De sterke en levendige persoonlijkheid van Sean laat nieuwkomer Nathan niet onberoerd.

Over 120 BATTEMENTS PAR MINUTE

"Dit zou wel eens de meest energieke ziektefilm ooit kunnen zijn. Zoals de titel doet vermoeden, is het een verhaal over harten die voluit kloppen – of het nu tijdens een stomende vrijpartij is of bij een gewaagde protestactie. 120 bpm is bovendien ook het tempo van de catchy housemuziek waarop de personages in de discotheek hun zorgen wegdansen. De stofdeeltjes die boven hun hoofden zweven, zie je geleidelijk aan in virussen veranderen: een schitterende visuele vondst van Campillo, die zo de vrolijke doemsfeer van de film perfect in een beeld samenvat. De paradoxale vitaliteit van Act Up is de grote troef van deze film. Hun bevlogenheid werkt aanstekelijk, hun rumoerige vergaderingen zijn inspirerende snelcursussen in shockmarketing. Het is heerlijk om mee aan tafel te zitten terwijl er wordt gebrainstormd over zinderende protestacties en provocerende slogans, die vaak uitblinken in galgenhumor. Dat Campillo zo goed is met groepsscènes, hoeft trouwens niet te verbazen: hij schreef ook scenario’s voor Laurent Cantet, die in 2008 de Gouden Palm won met de knappe klasfilm ENTRE LES MURS." (De Morgen – Lieven Trio)

"Versnelde polsslag gegarandeerd." (Humo - Erik Stockman)

"Robin Campillo wekt het aidsactivisme van de vroege jaren negentig weer tot leven in het energieke groepsportret 120 BATTEMENTS PAR MINUTE." (Focus Knack – Dave Mestdach)

120 Beats Per Minute (120 battements par minute) – Trailer official (English) from Cannes (new)

120 Beats Per Minute (120 battements par minute) - Trailer official (English) from Cannes (new)

Robin Campillo's 120 Beats Per Minute (120 battements par minute) - Trailer official (English) from Cannes (new)

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Drama. Frankrijk. 2017.

FR gesproken, NL ondertiteld.

Regie: Robin Campillo. Met: Nahuel Perez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz, Felix Maritaud.

Duur: 144 min.

Infofiche