SONG TO SONG

FILM

Dit moderne liefdesverhaal speelt zich af in de muziekscene van Austin, Texas.

De jonge, ambitieuze en onzekere Faye papt aan met muziekproducent Cook in de hoop dat dat haar carrière ten goede zal komen. Wanneer ze BV ontmoet, ontdekt ze wat liefde kan zijn. Maar het lukt niet Cook los te laten. Op zijn beurt verleidt Cook een serveerster die toegang krijgt tot en worstelt met zijn exorbitant rijke en losgeslagen wereld. De potentiële geliefden draaien om elkaar heen, maar worden vooral met zichzelf geconfronteerd. Zijn ze wie ze denken te zijn? Worden ze wat ze hopen te worden? Met medewerking van onder andere Patti Smith, Lykke Li, Red Hot Chili Peppers en Iggy Pop.

Over SONG TO SONG

Dat SONG TO SONG ons opnieuw in trance bracht, heeft ook veel te maken met de beeldtaal. Die volgt een eigen logica, waardoor je in feite abstractie kan maken van het wat melige verhaal. Malick en zijn vaste cameraman Emmanuel Lubezki vertalen Fayes zoektocht naar verlossing in bewegingen: omhoog en weer omlaag, op zoek naar stabiliteit en evenwicht. In een van de meest memorabele shots worden de hoofdpersonages zo gefilmd dat ze lijken te vliegen. Vertellen met beelden, heet dat. (De Morgen – Lieven Trio)

Grootste pluspunt is het camerawerk van Emmanuel Lubezki (die ook meewerkte aan de voorgaande vier films van Terrence Malick). Geen moment staat het beeld stil. Constant dartelt en danst de camera om de personages heen, waarbij steeds wordt afgewisseld tussen warme close-ups en afstandelijke totaalshots. En op het moment dat de personages even wat ademruimte nodig lijken te hebben, zoekt Lubezki de schoonheid in de kleine dingen, zoals in architectuur- en natuuropnames. Niets nieuws onder de zon (kabbelend water en stenen wenteltrappen zijn zowat vaste prik in Malicks films), maar het is zeker mooi gefilmd. (Filmtotaal – Frank Stol)

Song to Song Trailer #1 | Movieclips Trailers

Song to Song Trailer #1 | Movieclips Trailers

Song to Song Trailer #1 (2017): Check out the Song to Song trailer starring Rooney Mara, Ryan Gosling, and Natalie Portman! Be the first to check out trailers and movie teasers/clips dropping soon @MovieclipsTrailers.

bekijk ook

RADIO MODERN

THE HOUSE OF SWING

30 sep 2017

20u15

Choo! Choo! De Radio Moderntrein houdt opnieuw halt in Alsemberg…

120 BATTEMENTS PAR MINUTE

FILM

1 okt 2017

20u00

120 BATTEMENTS PAR MINUTE is een Franse dramafilm over de…

MARBLE SOUNDS MET STRIJKORKEST CASCO PHIL

TAUTOU

7 okt 2017

20u15

Marble Sounds, de bekende groep van Pieter van Dessel, dook…

KEDI

FILM

8 okt 2017

20u00

Zwerfkatten, voor sommigen een probleem, voor anderen een onderdeel van…

THE BIG SICK

FILM LADIES@TheMovies

11 okt 2017

19u30

THE BIG SICK brengt het verhaal van Kumail en Emily,…

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Muzikaal drama. VS 2017.
Originele versie. NL/FR ondertiteld.

Regie: Terrence Malick. Met: Michael Fassbender, Ryan Gosling, Cate Blanchett, Natalie Portman, Rooney Mara, Christian Bale.

Duur: 120 min

Infofiche