ELVIS & NIXON

FILM

Op 21 december 1970 stond The King of rock-’n-roll onaangekondigd op de stoep van het Witte Huis om de machtigste man ter wereld te ontmoeten: president Richard Nixon. Hij had het zeer urgente verzoek om een officiële undercoverpositie bij de FBI te krijgen. Hij was toch zeker de aangewezen persoon om ze te helpen bij hun strijd tegen drugs?! Wat volgt is een hysterische race tegen de klok om de spontane bijeenkomst naar ieders wens te kunnen laten verlopen.

Dit surreële moment in de Amerikaanse geschiedenis vond plaats toen beide namen nog niet synoniem stonden voor tragedie en corruptie. In een tijd dat de Amerikanen zowel een King als President hadden. De legendarische ontmoeting van deze twee grootheden werd destijds vastgelegd en is nog altijd de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief.

Over Elvis & Nixon

Terwijl Elvis een sekssymbool zonder weerga was, zet Michael Shannon hem neer als innemende clown waar vrouwen bij bosjes voor vallen. Hij vermijdt wat elke gevestigde Elvisimitator wel doet - de kenmerkende karaktertrekken te hard nabootsen - maar houdt het bij wat accenten in zijn stem. Daardoor kijk je niet naar een plastieken Elvisreplica, maar naar een mens van vlees en bloed die te veel succes heeft moeten verwerken om nog goed bij de wereld te zijn. Spacey speelt Nixon daarentegen naar de letter, met alle karikaturale trekken die hem tot een van de meest herkenbare corrupte machthebbers van de voorbije eeuw maken. Die combinatie van te weinig en te veel acteren geeft een absurd grappig effect, eens je je het surreële universum van ELVIS & NIXON eigen hebt gemaakt. Slechts Jerry Schilling, jarenlang de rechterhand van Elvis, staat wat in de weg. Het is maar de vraag waarom Johnson zijn persoonlijke liefdesleven in de film wou. Bijzonder grappig weetje om de politieke satire van ELVIS & NIXON echt te vatten: Elvis’ weduwe, Priscilla Presley, onthult in haar memoires dat zijn bizarre odyssee vooral diende om zonder problemen zelf met drugs over de grens te geraken. (Filmmagie – Jonas Bruyneel)

Elvis & Nixon Official Trailer #1 (2016) - Michael Shannon, Kevin Spacey Movie HD

Elvis & Nixon Official Trailer #1 (2016) - Michael Shannon, Kevin Spacey Movie HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Like us on FACEBOOK: http://bit.ly/1QyRMsE Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt Elvis & Nixon Official Trailer #1 (2016) - Michael Shannon, Kevin Spacey Movie HD The untold true story behind the meeting between the King of Rock 'n Roll and President Nixon, resulting in this revealing, yet humorous moment immortalized in the most requested photograph in the National Archives.

Praktisch

  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro

Extra

Komedie. VS 2016.

Originele versie.
NL/FR ondertiteld.

Regie: Liza Johnson. Met: Michael Shannon, Kevin Spacey, Johnny Knoxville, Alex Pettyfer, Colin Hanks.

Duur: 86 min.

Infofiche