Toon je kunsten/Fabrieksburen

BEERSEL

Onder de noemer ‘Fabrieksburen’ stelt de Erfgoedcel in 2017 het industrieel verleden van de Zennevallei centraal. Beersel springt mee op de kar en koos de oude papierfabriek van Huizingen, beter bekend als ‘de fabriek van de Meurs’, als centraal uitgangspunt. Het eerste weekend van september wordt de fabriek opengesteld voor het grote publiek en zijn er tal van activiteiten gepland.

Ook het Toon je kunsten-festival kan dit jaar eenmalig gebruik maken van deze unieke fabriekslocatie. Zoals steeds is dit een hoogdag voor de cultuurjeugdverenigingen uit onze gemeente. Op zaterdag 2 september tonen zij hun kunnen in de vorm van een toonmoment. Verwacht je aan prachtige optredens en toonmomenten rond thema’s zoals verval van oude gebouwen, de verhouding mens/machine, milieuvervuiling, graffiti en natuurlijk papier in al zijn soorten en vormen.

PROGRAMMA:

14.00u – 14.15u: The Giants dansen een klassiek balletstuk met een slotdans rond het thema kinderarbeid. (podium)
14.25u – 14.40u: Op pad naar een betere wereld? Wat heb je daarvoor allemaal nodig? Wat moet je daarvoor allemaal opofferen? Ontdek het in de performance van KTG Weredi Lot. (zuilenhal)
14.50u – 15.05u: Wout Maes, Frederik-jan Billiet, Bryce Bettens, Jeremias Uyttenbroeck en Semele Uyttenbroeck (academie Orfeus) brengen een spel van woord en muziek als enige manier om te ontsnappen aan het harde leven in de fabriek. (zuilenhal)
15.15u – 15.30u:  dansschool Pirouette danst voor een betere planeet. (podium)
15.40u – 15.55u: Hoop op de toekomst brengt een toneelstuk getiteld "Terug in de tijd”. (zuilenhal)
16.05u – 16.20u: De jeugdmuzikanten van de Koninklijke Fanfare Eendracht Maakt Macht Lot treden op met enkele muzikale werken waarin je zowel de saxen, de koperblazers alsook de jeugd gezamenlijk aan het werk ziet. (podium)
16.30u – 16.55u: De jeugdgroep van toneelvereniging Alsembloem sluit de dag af. (zuilenhal)

Elk toonmoment duurt ongeveer 15 minuten. 

Tussendoor heb je een 10-tal minuten de tijd om je te verplaatsen naar het volgende optreden. Het einde is voorzien omstreeks 17.00u.

Met doorlopend:
- Tentoonstelling van kunstacademie ‘t Meiboompje in de weergangen van het oude fabrieksgebouw. De tentoonstelling toont werkjes van de kinderen met als thematiek fabriekgevels of details ervan uitgewerkt in karton. Verwacht je o.a. aan roze 3D-wolkjes en knappe collages.
- Gluren achter de fabrieksmuren: doorlopend tentoonstelling over het industriële verleden van het fabrieksgebouw, met rondleiding op de site
- Zomerbar

Gratis toegang

Info: www.demeent.be & www.erfgoedcelpz.be

Praktisch

  • Made in Beerselmade in beersel
  • gratis: 0 euro

Extra

Gratis toegang

Info: www.demeent.be en www.erfgoedcelpz.be

Infofiche