DELANNOYE-ANDRIOLI/ ESTIÉVENART-GERSTMANS

DOUBLE BILL JAZZCONCERT

STEVEN DELANNOYE INVITES
Saxofonist Steven Delannoye mag deze avond naar zijn smaak vormgeven, met als enige voorwaarde dat er een mix van Vlaamse en Waalse topmusici present moeten tekenen! Delannoye kiest resoluut voor een avond met kleine bezettingen en intimistische muziek. Voor wie de tournees van JazzLab Series in het oog houdt, is de jonge saxofonist al lang geen onbekende meer. In 2014 was hij met zijn New York Trio op tournee, maar ook als sideman bij 22 Strings and a Piece of Wood en Antoine Pierre Urbex mochten we genieten van zijn subliem saxofoonwerk. Nu krijgt hij de eerste carte blanche in een project dat de grenzen tussen de Vlaamse en Waalse jazzscenes moet weggommen.

DELANNOYE-ANDRIOLI: Steven kiest voor de Brusselse pianist Nicola Andrioli als kompaan in het duo Delannoye-Andrioli. Andrioli is vaste pianist van Philip Catherine en staat in Wallonië volop in de belangstelling met o.a. Manolo Cabras Quartet en Lorenzo Di Maio. Voor de stukken op hun volgende cd laten Delannoye en Andrioli zich inspireren door de modulaties van fin-de-siècle componist Max Reger. Net voor de aanvang van hun tournee, op record store day, brengt het duo deze muziek in beperkte oplage in vinyl uit op EP.“Het lijkt wel of de jonge saxofonist Steven Delannoye en pianist Nicola Andrioli nooit anders deden dan samenspelen. Delannoyes saxofoonlijnen wervelen en kronkelen, hij duikt gretig het diepe in. De pianist speelt dartel, zoekt forsere akkoorden en laat de muziek dansen. Prachtig hoe ze converseren en een song laten groeien en evolueren.” Karel Van Keymeulen – De Standaard (20/07/2016) ****

JEAN-PAUL ESTIÉVENART – SAM GERSTMANS: Voor de tweede set van de avond koos Steven voor het gloednieuwe Waalse duo van bassist Sam Gerstmans en trompettist Jean-Paul Estiévenart. Estiévenart behoort tot dé smaakmakers van de hedendaagse Waalse jazzscene en speelt in tal van boeiende bezettingen (waaronder Urbex, samen met Delannoye). Sam Gerstmans is vooral bekend als bassist van Mélanie De Biasio. De muzikanten bereiden interventies in elkaars set voor en onze ellebogen vertellen ons dat de avond wel eens swingend in kwartet zou kunnen eindigen.Deze tournee maakt deel uit van een project van JazzLab Series en Les lundis d’Hortense dat de brug slaat tussen de Vlaamse en Waalse jazzscene. Beurtelings krijgen een Vlaamse en Waalse muzikant carte blanche om een avond samen te stellen waarin beide scenes vertegenwoordigd zijn. Steven Delannoye krijgt de eer om de piloot-editie in te vullen.

TEASER

teaser Steven Delannoye Invites

In dit nieuwe project van JazzLab Series en les lundis d'Hortense krijgen een Vlaamse en Waalse muzikant beurtelings carte blanche om een Belgische avond samen te stellen. Saxofonist Steven Delannoye krijgt als eerste de eer om de brug te slaan tussen de Vlaamse en Waalse jazzscene.

bekijk ook

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING MISSOURI

FILM

zo 10 jun 2018

20u00

Op een dag prijken drie ongewone aanplakborden langs de weg…

ZIE MIJ DOEN

FILM

zo 17 jun 2018

20u00

Mensen met een verstandelijke beperking worden nog vaak meewarig aangekeken.…

THE DEATH OF STALIN

FILM

zo 24 jun 2018

20u00

Britse satire over de dagen voor de begrafenis van Stalin.…

PHANTOM THREAD

FILM

zo 1 jul 2018

20u00

Regisseur Paul Thomas Anderson en acteur Daniel Day Lewis bundelen…

RED SPARROW

FILM

zo 8 jul 2018

20u00

RED SPARROW is een ouderwets spionageverhaal vol verraad en dubbelspel.…

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Midi-abonnement tot -15% : 12.75 euro
  • Mini-abonnement tot -5%: 14.25 euro
  • Basistarief: 15 euro
  • Maxi-abonnement tot -25%: 11.25 euro
  • Midi-abonnement -15% : 12.75 euro
  • Mini-abonnement -5% : 14.25 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 14 euro

Extra

Steven Delannoye tenorsaxofoon
Nicola Andrioli piano
Sam Gerstmans contrabas
Jean-Paul Estiévenart / Bert Joris trompet (vervanger op 3, 10 en 18 mei 2018)

Infofiche