ROELOFS-BAAS-GOVAERT/DELANNOYE-ANDRIOLI

DOUBLE BILL JAZZCONCERT

Met Roelofs/Baas/Govaert krijg je een stevige portie veelbelovend jazztalent uit Nederland. Geen traditionele bezetting met bas, drums en piano, maar een niet-alledaagse formatie met gitaar, drums en basklarinet. Altsaxofonist en basklarinettist Joris Roelofs is niet de man van het grote gebaar, van het spektakel, maar wel een subtiele muzikant met een grote ideeënrijkdom en een verbluffende techniek.

In 2008 verhuisde hij naar New York waar hij ook een eigen trio heeft met contrabassist Matt Penman en drummer Ted Poor. Ook Reinier Baas is niet van een kleintje vervaard. Onlangs is zijn deels geïmproviseerde opera PRINCESS DISCOMBOBULATRIX met veel bravoure onthaald. De VPRO spreekt over Baas als een jonge muziekgrootmeester en over zijn opera als een indrukwekkende muzikale suite. Aan het gitaarspel van Baas is vrijwel niets standaard. Zijn spel is virtuoos, baldadig en sprankelend en hoogst origineel en zit bomvol muzikale buitenissigheden. Drummer Onno Govaert is de man met de muzikale “wild card”. Zijn spel wordt innovatief en spectaculair genoemd. Roelofs-Baas-Govaert: een Nederlands muzikaal drieluik dat torenhoge verwachtingen wekt.

DELANNOYE-ANDRIOLI
Voor wie de tournees van JazzLab Series in het oog houdt, kan saxofonist Steven Delannoye geen onbekende zijn; in 2014 was hij met zijn New York Trio op tournee met JazzLab Series, maar ook met 22 Strings and a Piece of Wood en Antoine Pierre Urbex mochten we genieten van zijn subliem saxofoonwerk. Pianist Nicola Andrioli werd destijds opgevist door Philip Catherine en stond recent volop in de belangstelling met o.a. Manolo Cabras Quartet en Lorenzo Di Maio. Wat Delannoye in duo met Andrioli brengt, getuigt van vakmanschap. Wat hen zo compatibel maakt, ook al zijn ze nog aan het begin van hun loopbaan, is het gemak waarmee ze elkaar heen en weer duwen over de lijn tussen moderne en premoderne muziek en elkaar vinden in geraffineerde, melodieuze mijmeringen.

“In duo spelen vraagt concentratie en muzikale verstandhouding, wat als gegoten zit bij deze twee rasmuzikanten. Ze kennen elkaar door en door, zijn dertigers en hebben beiden een maturiteit in jazz en klassiek.
Nicola Andrioli, pianist bij Philip Catherine, laat zich de jongste tijd nog opmerken bij nieuwe projecten, o.a. met Lorenzo Di Maio (Black Rainbow), zangeres Barbara Wiernik (Complicity) en Manolo Cabras (Melys In Diotta).
Steven Delannoye vormde na zijn studies aan Manhattan School of Music zijn New York Quartet. Hij is saxofonist bij Antoine Pierre’s Urbex en speelt in duo met de klassieke cellist Lode Vercampt.
 Dit is geen toevallige ontmoeting, wel een klik tussen beiden toen ze al eens samen musiceerden. Ze voelden zich helemaal klaar om het live in de Jazzstation (4 februari 2015) vast te leggen. Drie stukken van Delannoye, twee van Andrioli en om af te sluiten de standard Body And Soul. 
De titel verraadt enigszins de intimistische flow waarop het album drijft. Heel fijngevoelige kamerjazz. Soms neigt het naar hedendaags klassiek en minimalisme, al blijft de drive zeer jazzgericht. Een bijzonder smaakvol, intens te degusteren album, lekker bij kaarslicht. “ Bernard Lefèvre – JazzMozaïek ****"

Het lijkt wel of de jonge saxofonist Steven Delannoye en de Italiaanse pianist Nicola Andrioli nooit anders deden dan samenspelen." (...) "Zijn saxofoonlijnen wervelen en kronkelen, hij duikt gretig het diepe in. De pianist speelt dartel, zoekt forsere akkoorden en laat de muziek dansen." (...) "Prachtig hoe ze converseren en een song laten groeien en evolueren. Een klein, fijn plaatje." Karel Van Keymeulen - De Standaard (20/07/2016)

bekijk ook

BEN SLUIJS

BEN SLUIJS QUARTET

14 dec 2017

20u15

Ben Sluijs is een van de meest lyrische en poëtische…

PHILIP CATHERINE

PHILIP CATHERINE TRIO

17 feb 2018

20u15

Philip Catherine, één van de vooraanstaande figuren van de Europese…

DUO BAETÉ-SKELTON

DA CANTAR ALLA VIOLA UNA FAVOLA IN MUSICA

18 feb 2018

11u00

In dit concertprogramma wordt de stralende tenorstem van Kevin Skelton…

DUO ROELAND HENDRIKX - ANNIE LAVOISIER

KLARINET EN HARP

22 apr 2018

11u00

Het meest zangerige instrument, de klarinet, gecombineerd met het meest…

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Midi-abonnement tot -15% : 12.75 euro
  • Mini-abonnement tot -5%: 14.25 euro
  • Basistarief: 15 euro
  • Maxi-abonnement tot -25%: 11.25 euro
  • Midi-abonnement -15% : 12.75 euro
  • Mini-abonnement -5% : 14.25 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 14 euro

Extra

ROELOFS-BAAS-GOVAERT (NL)

Joris Roelofs altsax, bas, klarinet

Reinier Baas gitaar

Onno Govaert drums

DELANNOYE-ANDRIOLI

Steven Delannoye - Tenor Saxophone

Nicola Andrioli – Pianowebsite: http://www.reinierbaas.com/http://www.jorisroelofs.com/http://www.stevendelannoye.com/

Infofiche