HYDROGEN SEA

AUTOMATA

Hydrogen Sea brengen trage, ijle, melancholische nummers, een melange die grote sier maakt in ons land. Laat u betoveren door een band die vaardig met weemoed boetseer.

Het Brusselse Hydrogen Sea is Pieterjan Seaux, Birsen Uçar en Steven Van Gelder op drums. Hun ambientachtige, sacrale songs herbergen echo’s van Cocteau Twins en Laurie Anderson. Uçars stemkleur wisselt elegant tussen dromerig en roodgloeiend. Seaux is nooit te beroerd om nu en dan pittige downtempo’s af te wisselen met solide dancebeats. Wie bovendien met de triphop van de jaren negentig opgroeide, zal zich Sneaker Pimps en Smoke City herinneren. In 2016 werd hun album IN DREAMS omschreven als een parel met internationale klasse. Volgens Humo zijn ze klaar om mee te draaien in de hoogste regionen van de Belpop Premier League. Nu breidt Hydrogen Sea hun sferische klankenpalet uit met meer muzikanten op het podium. Zo zal oa. Patricia Vanneste (Balthazar) één van de violisten worden en zal Joris Caluwaerts (STUFF.) zich vervoegen als de magistrale keyboard wizard. Wie de ‘legend’ op gitaar wordt, blijft een verrassing. Elektronica verdwijnt niet van het toneel; het is niet de bedoeling om volledig akoestisch of unplugged te gaan. Integendeel. Met AUTOMATA wil Hydrogen Sea weg stappen van digitale elektronica, en zich verdiepen in analoge elektronica. Ze zien het als een soort van reactie tegen de moderne wereld waarin digitalisering en automatisering de rol van de mens in vraag beginnen te stellen.

Hydrogen Sea - Beating Heart

Hydrogen Sea - Beating Heart

Beating Heart! Download... https://news.lnk.to/BeatingHeart Video by Davy Evans http://davyevans.co.uk and Xander Marritt http://www.xand.xyz/ HYDROGEN SEA http://hydrogensea.com http://facebook.com/hydrogensea http://twitter.com/hydrogensea UNDAY RECORDS http://undayrecords.be http://facebook.com/UndayRecords http://twitter.com/UndayRecords Full channel playlist on Spotify!!!! http://bit.ly/MrSuicideSheepSpotify Facebooobs!! https://www.facebook.com/MrSuicideSheep Follow on Soundcloud https://soundcloud.com/mrsuicidesheep Follow on Twitter https://twitter.com/mrsuicidesheep Website http://mrsuicidesheep.com/ Sheepy shop http://bit.ly/2eX4dkf Submit tracks http://bit.ly/2aPHMvw

Hydrogen Sea - Worry (official video)

Hydrogen Sea - Worry (official video)

Red Bull Music and Unday Records present 'Worry' is the second single taken from Hydrogen Sea's debut album 'In Dreams' Video directed by Maanlander, Art direction Jan Van Lindt. http://news.lnk.to/indreams HYDROGEN SEA http://hydrogensea.com http://facebook.com/hydrogensea http://twitter.com/hydrogensea UNDAY RECORDS http://undayrecords.be http://facebook.com/UndayRecords http://twitter.com/UndayRecords

Hydrogen Sea's "Automata" Tournee

Pale Blue Dot Teaser 2

Hydrogen Sea's "Automata" Tournee

Hydrogen Sea's Automata: Human vs. Machine

Hydrogen Sea's Automata: Human vs. Machine

Uploaded by Birsen Uçar on 2017-09-11.

in de pers

DeMorgen - Hydrogen Sea, dé band die u in de gaten moet houden

ma 26 feb 2018

Achter de schermen met deze Brusselse beloftes: "Onze ambities zijn torenhoog"

DeMorgen - Hydrogen Sea in deSingel: een oceaan van donzige duisternis

ma 26 feb 2018

“Water is what you are, water is what you'll be,” geloofde Hydrogen Sea al op hun debuut. Aan die liquide belijdenis werd niet geraakt in deSingel, met een gloednieuwe en bloedstollende set waarin water én waterlanders overvloedig mochten stromen.

bekijk ook

PATSER

FILM

zo 15 apr 2018

20u00

Vier vrienden op ’t Kiel in Antwerpen die ervan dromen…

LAÏS

LAÏS OMHELST DE KLEINKUNST

do 26 apr 2018

20u15

De dames van Laïs kiezen uit de schat aan nummers…

LOKALE HELDEN

Semele & Pieter live

vr 27 apr 2018

19u00

Lokale helden Semele Uyttenbroeck en Pieter Van Leuven brengen een…

THE POST

FILM

zo 29 apr 2018

20u00

De nieuwste prent van Steven Spielberg is gebaseerd op de…

DELANNOYE-ANDRIOLI/ESTIÉVENART-GERSTMANS

DOUBLE BILL JAZZCONCERT

do 7 jun 2018

20u15

We sluiten ons jazzseizoen af met een heerlijke double Bill.…

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Midi-abonnement tot -15% : 14.45 euro
  • Mini-abonnement tot -5%: 16.15 euro
  • Basistarief: 17 euro
  • Maxi-abonnement tot -25%: 12.75 euro
  • Midi-abonnement -15% : 14.45 euro
  • Mini-abonnement: 16.15 euro
  • Lerarenkaart: 16 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro

Infofiche