SALVA SANCHIS, ANNE TERESA DE KEERSMAEKER/ROSAS

A LOVE SUPREME

A LOVE SUPREME (2005), de samenwerking tussen Anne Teresa De Keersmaeker en Salva Sanchis, is een kwartet op John Coltranes gelijknamig muziekstuk. In A LOVE SUPREME gebruikt Coltrane op blues geïnspireerde muzikale structuren waaruit hij frases met veel ruimte voor expressieve vrijheid naar boven laat komen. De muziek blinkt uit door de spanning tussen complexiteit en eenvoud. Dit vertaalt zich letterlijk in de dans; voor deze voorstelling gaan de choreografen de uitdaging aan om improvisatie en compositie met elkaar te verweven en in elkaar te laten opgaan.

Samen met een nieuwe cast jonge performers herwerken De Keersmaeker en Sanchis A LOVE SUPREME tot een avondvullend programma. Het resultaat is een uitgesproken vitale voorstelling waarin de dansers zich overgeven aan Coltranes spirituele ode aan de goddelijke liefde.

Peter Hertmans brengt op 7 november 2017 een lezing over dit album van Coltrane.

A Love Supreme (2017) – Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

A Love Supreme (2017) - Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker / Rosas

A Love Supreme is a quartet choreographed by Salva Sanchis and Anne Teresa De Keersmaeker in which four performers dance to the eponymous piece of music by John Coltrane, a highlight of twentieth-century jazz. In A Love Supreme, highly intuitive free expression emerges from blues-based, rather straightforward musical structures; the work is renowned for its exploration of the tension between tonal and rhythmical complexity and simplicity.

in de pers

ROSAS - A LOVE SUPREME

7 nov 2017

Samen met de jazzmuziek sloop ook de praktijk van de improvisatie in het choreografisch werk van Anne Teresa De Keersmaeker. Een bevoorrechte getuige van die evolutie was Salva Sanchis, die tussen 1995 en 1998 studeerde aan de dansschool PARTS.

bekijk ook

BALLET EN ORKEST VAN DE STAATSOPERA VAN TATARSTAN

ROMEO & JULIA

16 dec 2017

20u15

ROMEO & JULIA is zonder twijfel één van de hoogtepunten…
uitverkocht

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 22 euro
  • Maxi-abonnement tot -25%: 16.5 euro
  • Midi-abonnement tot -15% : 18.7 euro
  • Mini-abonnement tot -5%: 20.9 euro
  • Lerarenkaart: 19 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro

Extra

Choreographie: Salva Sanchis, Anne Teresa De Keersmaeker

Dansers: José Paulo dos Santos, Bilal El Had, Jason Respilieux, Thomas Vantuycom:

Infofiche