VLAAMS MUZIEK THEATER

KLASSIEK NIEUWJAARSCONCERT

Het Weens nieuwjaarsconcert van Vlaams Muziek Theater is reeds 30 jaar lang uw vaste afspraak in CC de Meent. En ook in 2019 wordt deze traditie verdergezet. Het Groot Concertorkest van het VMT zorgt voor een uniek programma met populaire melodieën uit de opera, operette, musical en internationale evergreens.

Het Vlaams Muziektheater is de nieuwe naam van de Heistse Operette Kring. In 1973 besloten enkele mensen van verschillende operettegezelschappen rond Heist-op-den-Berg een nieuw gezelschap op te richten. Immers alle andere gezelschappen verdwenen door de opkomst van de televisie. Het doel was elk jaar één operette, integraal in het Nederlands en met zeer hoog niveau, op de planken te brengen. Reeds in het eerste jaar moest er een extra voorstelling ingelast worden en vanaf het tweede jaar werden ze gevraagd om een gastvoorstelling te verzorgen. Sindsdien steeg het aantal toeschouwers en optredens elk jaar. Een eerste hoogtepunt bereikten ze in 1987 toen zij als eerste gezelschap in de Benelux de overbekende musical “The Sound of Music” programmeerden. Sinds enkele jaren doet men een beroep op professionals zoals Peter Desmedt, Ann Lauwereins, Chadia Cambie, Ernst Van Looy, Jeroen Maes, Richard Meyer, ...
Omdat de ambities zeer hoog reiken, werd er voor een nieuwe naam geopteerd. Het Vlaams Muziektheater wil voor de muziekliefhebbers een begrip worden. Het gezelschap verleende al aan verscheidene tv-programma’s hun medewerking door het leveren van stemmen, ballerina’s en zelfs decorstukken (o.a. het mooiste moment van Helmut Lotti op VTM).
Het is de bedoeling met de voorstellingen zowel jongeren als ouderen te bekoren. Kosten noch moeite worden gespaard om onvergetelijke producties te creëren. Special-effects, technische maar realistische decors, feeërieke belichting, speciaal ontworpen kostuums, een eigen geluidsinstallatie met niet minder dan 26 draadloze zenders en natuurlijk prachtige stemmen aangevuld met een uitstekend orkest, reizen doorheen Vlaanderen en Nederland.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 14 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 13 euro
  • Mini extra ticket met code: 13.9 euro
  • Midi extra ticket met code: 11.9 euro
  • maxi extra ticket met code: 10.5 euro

Extra

duur: 55 min + pauze + 75 min

Infofiche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be