BRAM DE LOOZE SOLO

PIANO E FORTE

Voor PIANO E FORTE dook jonge pianist Bram De Looze onder in de collectie van Piano’s Maene, waar hij enkele prachtexemplaren vond van historische fortepiano’s van pianobouwers als Anton Walter, Sebastian Erard en Ignaz Pleyel.

De Looze speelt vanavond op drie verschillende piano’s en roept daarmee drie verschillende sferen op, die naadloos in elkaar overvloeien en een uitmuntend sluitend geheel vormen.Het uitgangspunt van PIANO E FORTE is een intense dialoog tussen de verbeelding van de pianist en het 19e-eeuwse klankbeeld van de piano's. Elk instrument bezit een eigen mechaniek, materiaal en bouw en genereert verrassende verschillen in toon, resonans, timbre, volume en draaglengte van de klank. Bram De Looze neemt ook notie van het repertoire dat deze piano's hebben gekend en vermengt dit met zijn eigen interpretatie van deze instrumenten. De jonge pianist Bram De Looze maakt al enige tijd Europese en New Yorkse podia onveilig met LABtrio en als leider van Septych. De Looze is tevens een van de steunpilaren bij De Looze/ Machtel/ De Waele. Na studies aan het Lemmensinstituut bij Ron Van Rossum behaalde De Looze in 2012 zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Antwerpen. Dankzij een studiebeurs kon hij zich vervolmaken aan de New School For Jazz and Contemporary Music in New York. Daar kreeg hij les van o.a. Uri Caine, Marc Copland en Reggie Workman.

Geniale pianist gaat wereldwijd (Bram De Looze) #boostnu

Geniale pianist gaat wereldwijd (Bram De Looze) #boostnu

Slechts 23 jaar oud maar nu reeds virtuoze jazz-pianist! #boostnu http://boostnu.be http://facebook.com/krijgcarteblanche http://twitter.com/krgcarteblanche http://instagram.com/krgcarteblanche

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be